Dylan nieuws #4

Op de draaitafel ligt een verzamelaar met uitsluitend nummers van Dylan. De plaat begint met Blowin' in the wind, gevolgd door Highway 61 revisited, wat een rare combinatie is, een vervreemdende werking heeft & toch, ergens, werkt het.
Een dag na het beluisteren van de uitzending van Theodor Holman (zie hieronder) kocht ik de boekhandel een roman van Holman & ergens lijken deze uitzending & deze roman - De plant die muziek maakte - met elkaar verbonden. Een vreemde gewaarwording. Meer hierover in de nieuwe aantekeningen, waar ik begin juni aan begonnen ben. Ik zie wel waar het schip strandt, als het ooit strandt.
Is er iemand die andere boeken van Theodor Holman heeft gelezen? Zo ja, zijn er andere boeken van Holman waar Dylan in voorkomt? Ik hoor het graag.
Fysiek gaat het slecht, wederom door de rug gegaan, maar in de kop kan het niet beter. Goed nieuws zit er aan te komen. Nee, nog beter: twee keer goed nieuws. Dat is voor later wanneer zaken meer zeker zijn.
De laatste dagen een zestal oude afleveringen van fanzine Dignity gelezen, een fanzine waar ik hiervoor nog helemaal niet bekend was. Ik kan niet anders dan de loftrompet blazen, alle zes de afleveringen bevatten zeer lezenswaardige artikelen.
En verder? Een tijdje geleden How does it feel; Das Bob-Dylan-Lesebuch gelezen. Althans deels. Het boek bevat een aantal naar het Duits vertaalde stukken die ik eerder in het (oorspronkelijke) Engels heb gelezen. Deze stukken in vertaling herlezen, had ik geen behoefte aan. Bleven de in het Duits geschreven stukken over, daar zitten zeker een aantal aardige stukken bij, maar geen toppertje. Zet het niet te hoog op je verlanglijstje.
Over een paar dagen begint Dylan aan zijn tour door Amerika, The Never ending pool kan weer ingevuld worden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het een aangename manier om een tour te volgen.
[plaat omdraaien, koffie inschenken]
'Mevrouw Tom' is druk met het naar bed brengen van de kinderen, als ze daarmee klaar is, wil ze een film kijken. Zodra de naald de laatste groef heeft geraakt van de plaat die mij nu Positively 4th street laat horen, stap ik over van vinyl naar iPod. Een prima oplossing, zo hoor ik de muziek die ik wil horen & kan 'mevrouw Tom' de film kijken waarop ze zich verheugd heeft.
Over film gesproken: vorige week My own love song gezien - je weet wel, de film waarvoor Dylan de muziek schreef / opnam & wat uiteindelijk resulteerde in Together through life - die film heeft nogal een slechte reputatie (& dan druk ik mij voorzichtig uit). 'Mevrouw Tom' & ik hebben gekeken & moesten na een kwartiertje kijken concluderen dat die reputatie geheel ten onrechte is. My own love song is helemaal geen slechte film, ook geen fantastische film. Een aardige, soms opmerkelijke film met goede muziek.
Een tijdje geleden stelde ik hier een vraag over Shot of love. Tot op heden heb ik nog geen reactie mogen ontvangen. Mocht je toch iets weten, laat het me horen [tom_dylan@hotmail.com].
Nog even terug naar Holman: de boekenkast met romans, dichtbundels, enz. waarin Dylan voorkomt, begint zich inmiddels aardig te vullen. Is er behoefte aan een lijst met titels? Zo ja, laat het me weten, dan zal ik er een deze dagen eens voor gaan zitten.
Tot slot: de mediamarkt verkoopt momenteel de heruitgave van de dvd (2010) Unplugged voor acht euro. Geen idee hoeveel ze op voorraad hebben, vorige week heb ik het laatste exemplaar uit de lokale mediamarkt meegenomen, maar dat wil niet zeggen dat de voorraad niet aangevuld wordt en / of elders ook op is.

Geen opmerkingen: