download compilatie en Mississippi

Gisteravond een cd gemaakt van drie recente (legale) downloads, iets meer dan een kwartiertje muziek:

1. Dreamin' of you
2. Mississippi
3. A Hard rain's a-gonna fall [2007 expo versie]

Deze cd heeft inmiddels overuren gedraaid. Drie sterke songs, waarbij de tweede, Mississippi, er - naar mijn smaak - het meeste uitspringt in positieve zin.
De sinds gisteren te downloaden Mississippi is een fantastische song, een compleet andere versie dan de versie op "Love and theft" (2001) en de moeite van het downloaden waard. Ik kan niet zeggen dat de nieuwe versie beter of slechter is dan de versie op "Love and theft", alleen anders. Meer ingetogen. Twee gitaren, die stem en ergens op de achtergrond af en toe een 'slag' om het ritme aan te geven.
Deze versie is een outtake van Time out of mind (1997) en, hoe goed de song ook is, het is een juiste beslissing geweest deze song (in deze versie) niet op Time out of mind te zetten. Het zou er niet tussen passen, muzikaal gezien. Tekstueel zou de song zeer op zijn plaats geweest zijn op Time out of mind.
Op de luxe versie van Tell tale signs zullen nog twee versies van Mississippi staan, iets waar ik naar uit kijk. De gedownloade versie van Mississippi heeft me gesterkt in mijn overtuiging dat het een goede keus is geweest om de luxe versie van Tell tale signs te bestellen, al moet daar wel flink de portemonnee voor getrokken worden.

2 opmerkingen:

jesper zei

dat kan je wel zeggen ja, je moet er echt FLINK voor in de buidel tasten - heb ik het nou goed dat ie hier richting de 140 euro gaat? terwijl 'ie omgerekend vanuit de dollar een euro of 90 doet op amazon.com..?

nouja - de nieuwe mississippi heeft hier inderdaad ook een tijd op repeat gestaan, samen met dreamin' of you, en het belooft wel wat te worden. toch wordt het de 2CD-versie (arme student!) en dan die derde maar.. downloaden..?

Peerke zei

Ik denk inderdaad dat die derde cd massaal zal worden gedownload. Ik zie ook echt geen enkele reden waarom die deluxe editie zo buitensporig veel geld moet kosten. Zou Dylan voor de derde keer alimentatie moeten betalen?