In de krant

In NRC Handelsblad van gisteren kom ik drie keer Dylan tegen. De eerste keer in een recensie van The Party ain't over, de nieuwe cd van Wanda Jackson: Bigbandversies van de Andrew Sister-klassieker 'Rum and Coca Cola en Bob Dylans 'Thunder on the mountain' maken er een dynamische feestplaat van

nummer 2: Mond dicht. Telefoon uit. Oren open. Luisteren. De regels op de Britse Classic Album Sundays zijn dwingend eenvoudig. (...) Bij deze luisterclubs draait het om het 'hele verhaal' dat de artiest heeft willen vertellen op de plaat. Zo worden klassieke pop en rock albums uit de jaren zeventig, van Bowie's Ziggy Stardust, Joni Mitchells Blue, Bob Dylans Blood On The Tracks of talloze Led Zeppelin-elpees herontdekt.

nummer 3, de ramsj: Chris Rushby: Bob Dylan.The Illustrated Biography.Gebonden, Transatlantic Press 2009, 224 blz. van 31,50 euro voor 16,50 euro. Nayler & Co Den Haag (070-3605454)
'A unique collection of 200 classic, rare & unseen photographs', is de ondertitel van Rushby's boke met foto's van Dylan: vanaf 1961, toen Dylan in New York arriveerde en als folkzanger probeerde naam te maken, tot aan de tijd, vanaf 2002, van de Never Ending Tour, met een grimmige Dylan achter een orgeltje, zijn hoofd het liefst verbergend onder een enorme cowboyhoed. Tal van popmusici vergezellen Dylan op de foto's, bijvoorbeeld: Sonny and Cher, Tom Petty, David Bowie, Bono en Bruce Springsteen.

Geen opmerkingen: