Dylan kort #625

De boekhandel houdt iedere week NRC Handelsblad van vrijdag voor mij apart, vanwege de boekenbijlage. Dat gaat bijna altijd goed, slechts een of twee keer per jaar blijkt de NRC geleverd te zijn zonder boekenbijlage. Zo ook op 26 november 2010.
Op het forum van Expecting rain lees ik dat eerder op de website DylanNL een stuk heeft gestaan over het uitkomen van Chronicles volume 2, de bron voor de informatie op DylanNL is NRC Handelsblad. Op het forum van Expecting rain wordt - zoals de laatste te tijd vaker - het bericht afgeserveerd met betweterigheid. Zo zou volgens een schrijver op het forum de bron voor dit bericht een oud bericht op de website van Uncut zijn.
Na wat speuren op de website van NRC Handelsblad vindt ik het stuk waarnaar verwezen wordt, het stond in de boekenbijlage van - je raadt het al - 26 november 2010, zie hier.
Maar wat stond er nou daadwerkelijk in NRC Handelsblad over Chronicles volume 2?
Dit: Volume 2 is nu onderweg. Daarnaast werkt Dylan aan een gedichtenbundel en aan een boek over zijn eigen liedjes. Literair agent Andrew Wylie verkoopt momenteel alvast de rechten op deze titels. enz. Bij het bericht in NRC Handelsblad staat keurig de bron vermeld (en dat is niet de website van Uncut).
Zie ook hier voor een eerder bericht over deze geruchten.
Volgens de website the Examiner is Sandi Bachom bij een warm up concert geweest in begin 1966, een concert waar tot op heden niks van bekend was.
Vandaag 48 jaar geleden was Dylan voor het eerst te zien op de Britse televisie, in Madhouse on castle street.

Geen opmerkingen: