Adele in de Volkskrant

In de Volkskrant van vandaag staat een interview met Adele, ze heeft blijkbaar een nieuwe cd uitgebracht. Op haar debuut-cd 19 stond haar versie van Dylans Make you feel my love, waarmee ze een grote hit scoorde. Hieronder wat Dylan-gerelateerde fragmenten uit het interview:

Zingen zat haar in het bloed en haar moeder voerde haar met de muziek van Aretha Franklin, Jeff Buckley en Bob Dylan. Zelf zag ze meer in de Spice Girls.

Ik heb er lang over gedaan om Dylans teksten te doorgronden. Pas toen ik een jaar of zeventien was, begon ik in te zien hoe fantasierijk en poëtisch ze zijn. De enige reden waarom ik 'Make You Feel My Love' opnam, was dat ik andere mensen wilde laten kennismaken met dat briljante nummer. Via via heeft me laten weten dat hij het de op één na beste versie vindt. Na die van hemzelf, natuurlijk.

Ze voelt zich een veteraan als ze stilstaat bij het feit dat 'Make You Feel My Love' vorig jaar opnieuw hoog in de Engelse hitparade stond, maar nu in de versie van
X-Factor-kandidaat Rebecca Ferguson. Ze vond het een eer dat men sprak van 'dat nummer van Adele' maar blijft erop hameren dat iedereen het Dylan-origineel moet horen.

1 opmerking:

Karl zei

Ah, dat is nou ook precies wat ik doe als mensen zeggen dat ze Make You Feel My Love "van Adèle" zo'n mooi nummer vinden: dat nummer is niet van haar, godverdomme!