The Bootleg series in jewel cases

Een tijdje geleden schreef ik hier al dat alle delen van The Bootleg series opnieuw uitgegeven zijn in jewel cases. Inmiddels hebben alle delen, m.u.v. deel 9, goed kunnen bekijken. Hieronder een paar zaken die opvallen.
Weg zijn (uiteraard) de kartonnen slipcases & dikke boekwerken, door voor in de plaats hebben alle delen een 'gewoon', dun cd-boekje gekregen. Deze nieuwe cd-boekjes bevatten wel de teksten zoals die in de eerdere uitgaven stonden, maar in het aantal foto's is drastisch gesneden om de dikte van de boekjes terug te brengen tot een dun boekje.
Het tweede dat opvalt, is de erg lage prijs van deze nieuwe uitgaven, de 3 dubbel-cd The Bootleg series vol. 1 - 3 kost 18 euro, de delen 4 t/m 8 kosten 10 euro per stuk. Deel 9, waarschijnlijk in verband met de recente release, kost nog 18 euro, maar die prijs zal nog wel zakken.
Nog wat losse opmerkingen:
deel 1 t/m 3: op de achterzijde van de oorspronkelijke release staat op de achterzijde een kleine foto - in kleur - van een jonge Dylan. Deze foto is bij de nieuwe release vervangen door dezelfde foto die ook op de voorzijde van de hoes staat.
deel 5: op de achterzijde van de jewel case van de oorspronkelijke release staat (vol fouten) waar en wanneer de nummers op de cd's zijn opgenomen. Deze informatie is bij de nieuwe release volledig verdwenen.
deel 6: In het boekje van de nieuwe release staat nog Original signed programme reproduced courtesy of Pete Howard en Original event poster reproduced courtesy of Paul Wultz en dat terwijl de reproducties van zowel het programmaboek als de poster niet meer in het boekje van de nieuwe uitgave zijn opgenomen.
deel 7: de foto op de voorzijde is (noodgedwongen) anders afgesneden waardoor het nummerbord - dat zo 'geinig' is aangepast - van de auto nog maar half te lezen is & de grap verloren gaat.
deel 8: de foto op de voorzijde van de nieuwe uitgave is veel paarser van kleur dan op de originele uitgave.

Uit niks blijkt dat deze nieuwe releases geremasterde versies van de opnames bevat. Ik ga er dan ook van uit dat dit niet het geval is.

Geen opmerkingen: