losse eindjes

Alja Spaan stuurde mij onderstaande foto van het boek Sound Track City (uitgeverij d'jonge Hond, 2009) [met dank aan Alja]~ * ~ * ~ * ~ * ~

Even terug naardeel dertien van The Bootleg SeriesTrouble No More, de film in deze boxset. De door acteur Michael Shannon gebrachte preken werden geschreven door Luc Sante. Niks nieuws.
In 2004 recenseerde Luc Sante voor The New York Review Of Books Bob Dylans boek Chronicles, volume one. Voorin de heruitgave van Chronicles staat een citaat uit de recensie van Sante afgedrukt ter aanprijzing van dit boek.
Is de Luc Sante van Trouble No More dezelfde als de Luc Sante die Chronicles recenseerde? Waarschijnlijk wel. Is die toeval? Ik kan het me niet voorstellen.

~ * ~ * ~ * ~ * ~

Ik heb net Why Bob Dylan Matters van Richard F. Thomas uitgelezen. Goed boek. Het toont aan dat er in Dylans (recente) oeuvre veelvuldig sprake is van intertekstualiteit en niet van plagiaat zoals er te vaak en te gemakkelijk wordt geroepen.

~ * ~ * ~ * ~ * ~

Een aanvulling op de laatste twee berichten op deze blog: Don Was en de geruchten over een nieuw album. 
In de berichten die de geruchtenstroom in de laatste dagen bereikt hebben is er sprake van een album met concertopnamen door Don Was gemixt, een album met duetten met Mavis Staples en Regina McCrary en een nieuw album vol Dylan-composities, al dan niet met gospel-songs.
Twee dagen geleden kwam daarbij het gerucht dat Bob Dylan in een studio in Californië aan het opnemen is. Het zou kunnen gaan om Capitol Studios in Hollywood. 
Met google zocht ik vervolgens naar een link tussen Capitol Studios en Bob Dylan en / of Don Was en verdomd als het niet waar is, een van de eerste dingen die ik vond was een tweet met een recente foto (7 februari) van Don Was in Capitol Studios. Je zou er bijna wat van gaan denken... Maar wie beter kijkt naar bewuste tweet ziet dat de aanwezigheid van Don Was in Capitol Studios waarschijnlijk meer te maken heeft met Ryan Adams dan met Bob Dylan.
Voeg daar bij het feit dat Bob Dylan in recente jaren zijn albums opnam met zijn tourband - en dit waarschijnlijk in het geval van een nieuw album ook zou doen - en dat Charlie Sexton - gitarist in Dylans tourband - een groot deel van februari niet in de buurt van Hollywood te vinden is, maar in Austin, Texas (zie hier).
Kortom: een nieuw Dylan-album? Het lijkt er niet op.

~ * ~ * ~ * ~ * ~

Dylans "It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry" met het Wynton Marsalis Septet van het binnenkort te verschijnen album United We Swing is te beluisteren op de website van Rolling Stone, zie hier.

Geen opmerkingen: