Bob Dylan, Don Was en Plastic Oceans

Zes dagen geleden schreef ik onder de kop "Is 't waar?" over Don Was die tijdens een interview vertelde recent met Bob Dylan gewerkt te hebben. Al snel dagdroomde ik van een door Don Was geproduceerd Dylan-album vol nieuwe composities. Zo'n dagdroom - puur speculatie natuurlijk - roept reacties op. Epo stuurde een link naar het bewuste interview met Don Was, Jochen luisterde ernaar en zat tandenknarsend te wachten tot interviewer Marc Maron zou doorvragen, wat hij niet deed. (zie reacties bij "Is 't waar?")
Frits schreef er op zijn blog over (zie hier) en Rob liet mij via e-mail weten dat het niet waarschijnlijk lijkt dat Bob Dylan met een producer zal werken gezien de goede resultaten - zowel artistiek als commercieel - sinds Bob Dylan zelf (onder de naam Jack Frost) achter de knoppen zit.
Ik denk dat Rob gelijk heeft, maar als dat zo is, waar uit bestaat dan die samenwerking tussen Don Was en Bob Dylan waar Was het recentelijk over had in een interview?
Floater kwam met een suggestie, hij stuurde een link naar een gisteren gepubliceerd bericht met de titel "Ed Sheeran Among Musicians Featured On Plastic Oceans Album" en schreef dat de Was-Dylan-samenwerking mogelijk iets met dit album te maken heeft. Het zou best kunnen dat Floater gelijk heeft, al vind ik nergens iets over enige betrokkenheid van Don Was bij dit album.
Wat er wel in dit artikel staat is dit: "(...) Ed Sheeran, Bob Dylan and Coldplay, each of whom have donated a song for the cause" en dat roept natuurlijk gelijk weer vragen op: gaat het hier om een nieuwe Dylan-song of een oude song? Het artikel vermeldt het niet, maar na nog wat speurwerk kan ik zeggen: een beetje van beide.
Het album Plastic Oceans  is een deel in de serie Rhythms Del Mundo. Dat zal in de Dylan-wereld belletjes doen rinkelen. In 2010 verscheen het album Revival in deze serie. Op dit album staat Bob Dylans "A Hard Rain's A-Gonna Fall" van The Freewheelin' Bob Dylan voorzien van Cubaanse muziek. (zie hier)
Op Plastic Oceans staat Dylans "I Shall Be Released" (van More Bob Dylan Greatest Hits (?)) met overdubs. Het album Plastic Oceans ligt nog niet in de winkel, maar is al wel tegen een donatie van minimaal 10 USD te downloaden. Fragmenten van de songs op Plastic Oceans zijn hier te beluisteren.

Met dank aan Epo, Jochen, Frits, Rob en Floater.

2 opmerkingen:

peerke zei

Knap speurwerk, Tom.

tom w zei

Dank Peerke, maar dit kon ik alleen doen met dank aan de tips en het meedenken van enkele lezers van de blog.