Dylan kort #1173

In afwachting van de bezorging van Fallen Angels en The Last Word On First Blues - die andere vandaag verschenen muziekdrager met Dylan - maar even een Dylan-kort. Er verschijnt momenteel genoeg nieuws op het internet (en elders) over Dylan om een aflevering samen te stellen.

Om eenvoudig te beginnen: Let op het t-shirt van Giel Beelen in de uitzending van De Wereld Draait Door van woensdag, zie hier.
De meeste berichten gaan natuurlijk over Fallen Angels en de aanstaande verjaardag van Bob Dylan en natuurlijk 50 jaar Blonde On Blonde en de "Judas!"-roeper:
Humo begint de recensie van Fallen Angels met: "Als een permanente hooikoortspatiënt die een rochelende doodsreutel inzet: zo en niet anders klinkt Bob Dylan." Ik kan er niks aan doen, maar ik kan zo'n recensie dan al niet meer serieus nemen en dat terwijl Humo over het algemeen lezenswaardige recensies bevat. Zie hier.
De recensie van OOR is kort, maar niet krachtig, zie hier.
Daan Visser sluit zijn recensie af met: "Bob Dylan kan gewoon lekker zijn gang gaan. Na een carrière van ruim vijftig jaar kan niemand de Amerikaanse icoon vertellen wat hij moet doen. Als iemand zoiets doet moet je maar hopen dat er iets moois uit komt en gelukkig is dat gebeurt.", zie hier.
"Nieuwe inzichten biedt Fallen Angels niet", aldus Gijsbert Kamer in de Volkskrant, zie hier. Volgens De Morgen is de charme er inmiddels vanaf, zie hier.
En dan een stuk over Dylans concert in Manchester in 1966 staat hier.
Rond Dylans aanstaande verjaardag worden nogal wat feesten georganiseerd, zoals in Haarlem, zie hier. In Leeuwarden, zie hier. In Kampen, zie hier. In Middelburg, zie hier en hier. In Brugge, zie hier [met dank aan Dirk] En natuurlijk Alkmaar, zie hier.
Om de verjaardag van Blonde On Blonde te vieren brengt Mojo een  dubbel-elpee uit, Dit album bevat covers van de nummers van Blonde On Blonde, zie hier.
Ook Heaven besteedt aandacht aan Blonde On Blonde, zie hier.
Focus over Blonde On Blonde, een artikel dat begint met: "Frustratie, drugs en zenuwinzinkingen" en wie meer wil lezen moet betalen, zie hier.
Marc Didden over de aanstaande verjaardag van Bob Dylan, zie hier.
En dan is er nog Kesha die Dylans "It Ain't Me, Babe" had willen zingen, zie hier.
Volgens Herman Brusselmans worden Bob Dylans kwaliteiten als muzikant nogal overschat, zie hier.
Er is een brief van Bob Dylan verkocht, zie hier.
Wie nog een bestemming voor een 'dagje uit' zoekt kan naar de tentoonstelling "Time Out Of Mind", zie hier.
Eric Claptons nieuwe album I Still Do bevat een cover van "I Dreamed I Saw St. Augustine". Een live-versie is hier te beluisteren. De album-versie is op Spotify te beluisteren. [met dank aan Ton]

En dan gaat de bel, Fallen Angels is er. Op The Last Word On First Blues moet ik nog even wachten.

1 opmerking:

Hedy van Dijk zei

Tom, volgens mij schrijft De Morgen dat de charme blijft maar dat de verrassing er intussen vanaf is. Leuk stukje trouwens van De Morgen.