Blues

In de meest recent verschenen The Bridge staat een aardig stuk over de hoes van Time Out Of Mind. Na het lezen van dat stuk moest ik denken aan de hoes van de verzamelaar Blues uit 2006.
Aanvankelijk verscheen Blues alleen in Amerika, een Barnes & Noble exclusive, aldus de achterzijde van de hoes. Later verscheen er ook een Europese versie van deze verzamelaar.
De foto op de voorzijde van de hoes van Blues is duidelijk gemaakt tijdens de fotosessie die ook een aantal foto's voor de hoes van Time Out Of Mind opleverde. Sterker  nog, op een van de binnenhoezen van de elpee-versie van Time Out Of Mind treffen we een foto van Bob Dylan gezeten aan tafel met wandelstok in de hand en twee oudere heren op de achtergrond (zie hier). Die foto moet van hetzelfde rolletje komen als de foto op de voorzijde van Blues. Wie goed kijkt ziet ook op de hoes van Blues de twee oudere heren achter Dylan zitten.
Blues is een wat vreemde, maar daarom niet onaangename verzamelaar die opent met "She Belongs To Me" en eindigt met "Blind Willie McTell". De tien tracks tussen deze twee titels kunnen moeilijk allemaal onder het kopje 'Blues' geplaatst worden, of je moet het begrip 'Blues' wat ruimer interpreteren. Zo hoor ik niet echt de blues in "Seeing The Real You At Last", maar een kniesoor die daar op let. Blues is gewoon een aangename verzamelaar met een schitterende hoes.

Geen opmerkingen: