Loop niet te hard, schenk voor jezelf een koel drankje in en draai Knocked Out Loaded. Dan komt 't allemaal wel goed.

Het is warm, erg warm. Zo warm dat de hersenpan voelt als gebraden kip. En het wordt nog warmer naarmate de uren verstrijken.
Ik heb een bloedhekel aan de warmte en dus sluit ik mezelf vrijwillig in huis op. De gordijnen blijven dicht. De deurbel reageer ik niet op.
Ik ga gewoon hangen in een comfortabele stoel, drankje binnen handbereik. Misschien dat ik nog wat ga lezen, al is dat mogelijk al weer een te grote inspanning bij deze temperaturen. Noem mij maar Oblomov.
Misschien zet ik er nog wel een muziekje bij op. Om de tijd van het niets doen wat aangenamer te laten wegglijden. Knocked Out Loaded is daar nog wel het meest geschikt voor. Op het forum van Expecting Rain werd dit album ooit getypeerd als een "Southwestern Masterpiece". Sinds het lezen van die typering associeer ik Knocked Out Loaded met warmte.
Ook vandaag zal ik weer concluderen, net als ik in Luister je nou alweer naar Bobby schreef, dat Knocked Out Loaded veel beter is dan de reputatie van dit album doet vermoeden. Althans, dat verwacht ik. Ik heb het album nog niet op staan. Ik hang nog niet in mijn stoel met een koel drankje binnen handbereik. En ach, eigenlijk valt de warmte hier in huis nu nog mee.
Waar zeur ik eigenlijk over?
Ik keuvel maar wat. Ik zoek naar een excuus om een advertentie uit OOR van 10 februari 1990 hier te kunnen plaatsen. Een advertentie van een of ander postorderbedrijf voor cd's. Bij die advertentie staat namelijk een aardige karikatuur van Bob Dylan. Ik weet het, een paar dagen geleden beloofde ik hier een advertentie voor het album Volume 3 van Traveling Wilburys te zullen plaatsen. Die houd je nog even te goed.
Overigens is de muziek van Traveling Wilburys ook uitermate geschikt voor warme dagen. Vooral als je de barbecue aansteekt is het heerlijk om "Handle With Care" te horen. Hoe ik dat weet? Ervaring.
Enfin, maak er een mooie dag van. Loop niet te hard, schenk voor jezelf een koel drankje in en draai Knocked Out Loaded. Dan komt 't allemaal wel goed.


2 opmerkingen:

hans altena zei

intro en kant twee van knocked out loaded zijn meesterlijk, maar ja, de ziekte van de 80er jaren Bob, te hard proberen weer van betekenis te zijn en te bang om weer in het frame gezet te worden de Dylan manie, zodat er kwistig wordt gestrooid met middelmatig dik hout zaagt planken materiaal om het niet te zwaar te maken, al vind ik precious memories heerlijk en ja het is een plaat voor dit soort dagen, maar bij mij wordt enkel de kant twee opgezet ja, kant twee met zijn vreselijke drums trek ik niet in zijn geheel, de warmte weer wel, genieten

Bert zei

de soundtrack van Masked and Anonymous werkt ook erg verkoelend in de zomer!