Dylan kort #990 - aanvullingen

Paul Williams: Wat ik in Dylan kort #990 in de regels over Outlaw blues vergat te vermelden, is dat Paul Williams in 1995 bij een ongeluk hersenbeschadiging opliep waardoor hij sinds enkele jaren lijdt aan dementie. Een erg trieste situatie. Zie ook hier.
Martin Bril: Het boek Man in de verte; de helden van Martin Bril is net uitgekomen. In dit boek draait het om de muziek en hoewel ik er nog geen letter in gelezen heb, is het al wel duidelijk dat Bob Dylan veelvuldig zal voorbij komen in dit boek van Martin Bril. [met dank aan Tjeerd voor de tip!]
Revisionist art: Dertig werken van Bob Dylan worden momenteel tentoongesteld door Gagosian Gallery in New York. Op de website van de Gagosian Gallery waren tot nog toe twee werken te zien. Deze twee werken vond ik bij een eerste blik aardig om te zien, maar niet fantastisch. Tot mijn verbazing blijkt de Gagosian Gallery een kort filmpje van de tentoonstelling op YouTube gezet te hebben. In dit filmpje zijn een groot aantal werken te zien. Nu ik meer werken heb gezien, gaan de werken in de serie Revionist art meer voor mijn leven. Het is me wat duidelijker geworden waar het om gaat (denk ik): door de 'werkelijkheid' iets aan te passen ontstaat er een nieuwe blik op diezelfde 'waarheid'. Zoiets. Enfin, kijk zelf maar, hier. In een van de werken zit de songtitel 'Pretty Boy Floyd' verstopt. Nog opvallender vond ik dat in een ander werk 'Song and dance man' zit.

Geen opmerkingen: