Adeste fideles

Misschien komt het door het ontbreken van kou en sneeuw (waar ik overigens niet rouwig om ben), maar de kerststemming wil niet komen dit jaar. Gistermiddag heb ik eerst Christmas in the heart gedraaid, daarna de kerst-uitzending van Theme Time Radio Hour in een laatste poging om die kerststemming af te dwingen. Een stemming laat zich niet afdwingen, zo weet ik nu. De grootste denkfout die een mens tijdens de kerstdagen kan maken, is dat het gezellig moet zijn. Zo werkt het natuurlijk niet.
Gisteravond kreeg ik out of the blue de onweerstaanbare behoefte om 'Tin angel' te horen. Zo'n onweerstaanbare behoefte laat zich eigenlijk niet negeren en dus draaide ik 'Tin angel', knetterhard. Dit nummer staat mijlenver van de kerststemming, van dat kerstgevoel, maar gek genoeg paste het uitstekend. Een 1 + 1 = 3 constructie van de bovenste plank.
Niet dat ik na het horen van 'Tin angel' vroom onder de takken van de kerstboom ben gaan zitten met een mok warme chocolademelk met slagroom in de hand en een rode puntmuts inclusief witte bol aan de punt op mijn hoofd.
Even terug, naar Christmas in the heart, eerder op de dag, gisteren. Bij de eerste tonen van 'O' come all ye faithfull (Adeste fideles)' zei ik tegen mijn kinderen: 'moet je luisteren, gaat hij zo in steenkolenlatijn zingen'. Die verbaasde blikken die dat opleverde is misschien wel waar het om gaat. Je kunnen verbazen met een glimlach op je gezicht.

Ik wens iedereen mooie kerstdagen toe.
Ergens vandaag draai ik nogmaals 'O' come all ye faithfull (Adeste fideles)', op zoek naar die glimlach vol verbazing. Ik hoop dat ik nooit te oud word om me te kunnen verbazen. Uiteraard wens ik jou hetzelfde toe.

1 opmerking:

Unknown zei

Grappig: "moet je luisteren, gaat hij zo in steenkolenlatijn zingen" . Dat wisten wij tijdens 1eKerstdag niet toen we via Spotify de Christmas CD van Bob hoorden. De kamer zat vol met 12 volwassenen dus het luisteren ging wat moeilijk en toch vroegen een paar aanwezigen zich af; zingt Bob nu Iers, oud Engels of Latijns? We hielden het uiteindelijk op Latijns. De Kerst CD van Bob had ik nog nooit gehoord. Maar tussen neus en lippen ( gevuld met kaas en wijn) door, vond ik het wel amusant. Het zal niet een CD zijn die je regelmatig zal beluisteren, maar als ik er de kans krijg om hem eens 2e hands te kopen, dan zal ik het niet nalaten.
Arno