Dylan kort #986

De beste albums van 2012: Volgens Peerke, hier. (Van alle platen op de lijst, ken ik alleen de nummer 1...)
Mindmap: Een gids voor het aanschaffen van Dylans muziek, hier. (Het is voor om te bakkeleien, een 'waarheid' is er niet. Persoonlijk mis ik Bringing it all back home en de eerste vier (akoestische) albums, om eens wat te noemen. Mocht je zelf een beter lijst kunnen samenstellen, laat het mij weten.) Zie hier.
Boek: Twee dagen geleden schreef ik hier over het boekje met daarin de Deense vertaling van 'The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest'. Dat boekje - althans die vertaling - kan ik niet lezen. Ik heb niet zo heel veel boeken van en over Dylan die ik niet kan lezen, maar wel een paar. Vaak gekocht vanwege de mogelijkheid, vanwege het feit dat ze - vaak door toeval - op mijn pad kwamen. Het boek rechts is daar ook een voorbeeld van. Het is de Italiaanse persing van de door Anthony Scaduto geschreven biografie over Dylan. Ik heb helemaal niks aan dit boek en toch ben ik blij dat ik het in de kast heb staan. Het is zo'n mooi boek om op verloren momenten naar te staren. Naar die schitterende kaft, het roodoranje vlak met de witte letters en daaronder die schitterende foto van Dylan, gemaakt tijdens The Concert for Bangladesh. Kijk ook hoe die foto is afgedrukt, de kleuren van die foto. Op het daadwerkelijke boek zijn die kleuren nog mooier.
Natuurlijk realiseer ik me dat het absurd is dat ik geld heb uitgegeven aan een boek waar ik niks anders mee kan dan er naar staren. En toch.... Ik staar zo graag.

Geen opmerkingen: