Dylan kort #963

Setlist 30 oktober: I'll be your baby tonight / Love minus zero/no limit / Things have changed / Tangled up in blue / Rollin' and tumblin' / Visions of Johanna / John Brown / Mississippi / Highway 61 revisited / Ain't talkin' / Thunder on the mountain / Ballad of a thin man / Like a rolling stone / All along the watchtower // Blowin' in the wind
Stilte: Het is stil op het internet als het om Bob Dylan gaat. Er verschijnen de laatste dagen niet tot nauwelijks berichten over Dylan op het internet. Meestal kan ik iedere week wel een aantal afleveringen van 'Dylan kort' vullen met links naar berichten op het net, maar deze dagen gaat dat niet lukken.
Op zich is dit geen verrassing, in de aanloop naar de release van Tempest stond het internet bol met berichten over Dylan in het algemeen en dit album in het bijzonder. Vlak na de release van Tempest was dit (uiteraard) niet anders. Nu lijkt iedereen weer even over Dylan te zijn uitgeschreven. Ik meen mij te herinneren dat het rond de release van bijvoorbeeld Together through life en Tell tale signs niet anders was. Geen reden tot zorgen dus, die berichten over Dylan op het net komen vanzelf weer.
Sinds gisteravond ben ik in de ban van 'Temporary like Achilles', een enigszins vergeten nummer van Blonde on blonde. Het nummer was mij voor gisteren ook nooit zo opgevallen, maar gisteren viel het kwartje. Een vergeten pareltje, weggestopt tussen de hemelbestormende klanken van Blonde on blonde. Zonder er al te veel op in te willen gaan waarom uitgerekend dit nummer mij gisteravond bij de strot greep, hoop ik dat ik je voldoende heb weten te verleiden om vandaag nog, misschien wel nu meteen Blonde on blonde op te zetten en de oren extra te spitsen op het moment dat 'Temporary like Achilles' voorbij komt.
De afbeelding bij dit bericht is een advertentie uit NME. Opvallend daarbij is dat de gebruikte foto eerder werd gebruikt voor de hoes van de Nederlandse persing van de single 'Like a rolling stone'.

Geen opmerkingen: