26 oktober 1963

Op 26 oktober 1963 gaf Bob Dylan een concert in Carnegie Hall, New York. 26 oktober 1963, dat is vandaag 49 jaar geleden. (Voor de tracklist, zie hier) En toch, luisterend naar de opnamen van dit concert is te horen dat het een paar dagen geleden is dat dit concert plaats vond zonder dat de muziek gedateerd klinkt. 49 jaar na dato weet de jonge Bob Dylan mij nog steeds te ontroeren.
Dit concert werd door Dylans platenmaatschappij opgenomen en inmiddels zijn er een aantal nummers van dit concert officieel uitgebracht. Zo staan op het eerste deel van The Bootleg series 'Who killed Davey Moore?' en 'Talkin' John Birch paranoid blues' en op het zevende deel van diezelfde Bootleg series staan 'A Hard rain's a-gonna fall' en 'When the ship comes in'.
Tot slot bracht Dylans platenmaatschappij in 2005 een promo-cd op de markt met daarop zes nummers van dit concert: 'The Times they are a-changin'', 'The Ballad of Hollis Brown', 'Boots of Spanish leather', 'Lay down your weary tune', het werkelijk schitterende 'North country blues' en 'With God on our side'.
In juni 2008 schreef ik hier en hier over dit concert en de daarvan opgedoken tape. (Ik zie nu dat de datum in de titel bij het tweede bericht niet klopt, maar dit terzijde).
Ik realiseer me nu dat ik te lang niet meer naar de opnamen van dit concert heb geluisterd. Vandaag biedt een mooie gelegenheid voor een inhaalslag. Vanavond is het weer even 1963, ik wandel zo de Carnegie Hall in New York binnen. En nou maar duimen dat Dylan 'North country blues' speelt, daar kan ik echt naar uitkijken.

Geen opmerkingen: