Dylan kort #955 - aanvullingen

'Geliefde van de week': Dit staat al een tijdje op het net, maar ik moet 'm tot nog toe steeds over het hoofd hebben gezien. Bij deze alsnog, zie hier.
'Duquesne whistle': Nog eentje die ik eerder over het hoofd heb gezien (en dat terwijl ik eerder een link naar deze nieuwe weblog plaatste), zie hier.
Tempest: Een recensie op Noordeinde blues, zie hier. Ik vind het wel aardig om deze recensie nu, ruim een maand na het uitkomen van Tempest, te lezen - al ben ik het verre van eens met het oordeel van de schrijver - omdat ik zelf het plan had opgevat om nogmaals hier over Tempest te schrijven. Een tweede recensie, ruim een maand naar uitgave van het album, zeg maar. Dat stond voor vandaag op de planning, maar zoals zo vaak, kwam er van alles tussen. Allereerst een ander stuk dat zich vanochtend onverwachts opdrong en geschreven moest worden voordat het in de vergetelheid weggezakt was. O ja, daarvoor zat nog 'Dylan kort #955', bijna vergeten. Daarna volgde een boek in de brievenbus - jawel, ik krijg blijkbaar post op zondag - dat gelijk gelezen moest worden en waar daarna ook gelijk over geschreven moest worden. Vervolgens wilde ik eerst Street legal en Desire horen terwijl ik een uitvoerige e-mail schreef. Ergens tussendoor de nieuwste folder van de Media Markt doorbladeren, waarover zo meer.
En dan heb ik het nog niet over ontbijten, lunchen, met de kinderen donderjagen, enzovoort.
Je hoeft geen medelijden te hebben hoor, verre van zelfs. Het is een heerlijke dag. Inmiddels draait Saved en zijn de ogen wel zo'n beetje vierkant van het vele staren naar het scherm van mijn computer.
De avond is net begonnen, wat de laatste uren van deze dag nog brengen, zie ik wel weer.
Record store day / Black friday: Deze feestdag voor de platenzaak in Amerika valt dit jaar op 23 november. Zoals altijd worden er weer een aantal speciaal voor de dag geperste platen (vinyl) uitgebracht, waaronder een single van Dylan. Op de A-kant van deze single staat 'Duquesne whistle'. Een paar dagen geleden dook het gerucht op dat op de B-kant van deze single een niet eerder uitgebrachte versie van 'Meet me in the morning' terecht zou komen. Ik heb mijn twijfels of dit klopt.Volgens deze website zal het nummer op de B-kant in ieder geval een niet eerder uitgebracht nummer zijn, maar welk nummer is nog niet duidelijk. Afwachten dus. de single zal in een oplage van 5000 stuks geperst worden.
Media Markt: Hierboven meldde ik het al: vandaag viel de folder van de Media Markt door de brievenbus. Daarin onder andere Tempest - ik denk de standaardversie, maar ik weet 't niet zeker. Dit album kost bij de Media Markt €13,99. Veel interessanter is het volgende: ook in deze folder Blonde on blonde, ik vermoed de zogenaamde boek-versie, voor slechts €4,99. Mocht je deze boek-versie nog niet hebben, dan kan ik je aanraden om er binnenkort eentje op de kop te tikken.
Afbeelding: Wie de afbeelding bij deze aflevering van 'Dylan kort' niet helemaal kan plaatsen, moet het recente interview met Dylan in Rolling Stone er nog maar eens op na slaan.

Geen opmerkingen: