Dylan & reclame #5

Allereerst een aanvulling op 'Dylan & reclame #4' waarin ik een aantal scans van de achterzijde van Nederlandse hoezen voor singles heb geplaatst. In 'Dylan & reclame #4' zijn scans te zien van CBS Benelux liner no. 16, 21, 22, 24, 25, 26 en 27. Met dank aan Dolf kon ik nog een andere versie van CBS Benelux liner no. 21 plaatsen in 'Dylan kort #848'.
Sinds vanmiddag weet ik dat er - naast de bovengenoemde liner - nog een liner is waarop reclame wordt gemaakt voor releases van Dylan & wel liner no. 17. Net als in liner no. 16 wordt er in liner no. 17 reclame gemaakt voor CBS singles. Op liner no. 17 wordt reclame gemaakt voor twee singles van Dylan: 'Just like a woman' & 'Mixed up confusion'.
Op de scan zal het waarschijnlijk niet te zien zijn, maar onder alle afgebeelde singles staat links het catalogusnummer & rechts de naam van de artiest.
Hier is echter een foutje ingeslopen: onder de afbeelding van 'Mixed up confusion' staat het catalogusnummer 2376 terwijl het catalogusnummer van deze single 2476 is.
Tot zover de aanvulling op 'Dylan & reclame #4'.

Dan zijn er in ieder geval nog drie Engelse hoezen voor singles, zogenaamde 'labelsleeves' waarop reclame wordt gemaakt voor onder andere Dylan. Bij twee van de drie zijn alleen een aantal namen van artiesten wiens muziek door CBS wordt uitgebracht op het hoesje gedrukt.
Van alle drie de hoesjes heb ik scans van de voor- & achterkant gemaakt.
De eerste laat ongeveer hetzelfde 'wiel-ontwerp' zien dat ook op Engelse binnenhoezen voor elpees te vinden is (zie 'Dylan & reclame #3'):


Ook op het tweede hoesje zijn een aantal namen van artiesten - waaronder Dylan - gedrukt, dit keer keurig bovenaan, op een rijtje:


Het derde hoesje heeft op één zijde onder de titel 'Golden singles' een lijst met artiesten & bij iedere artiest worden één of meerdere singles genoemd. Het gaat om heruitgaven van eerder uitgebrachte singles.
De twee singles van Dylan waarvoor op deze hoes reclame wordt gemaakt, zijn 'Like a rolling stone' & 'The Times they are a-changin''


Geen opmerkingen: