Aantekening #4535

Noem het maar een inhaalslag: In mijn achterhoofd zaten nog een aantal zaken waarvan ik vond dat ik ze broodnodig op de blog - hier dus - moest zetten. Het kwam er niet van. Vandaag is daar weer het één & ander bijgekomen. Er moet in de tussentijd ook al weer het één & ander uit mijn hoofd weggezakt zijn.
Goed, allereerst: vergeet niet de rectificatie hieronder even te bekijken (er staat toch wat in het AD van vandaag). Tips over berichten in kranten & tijdschriften blijven meer dan welkom! Ze kunnen naar tom_dylan@hotmail.com.
Gisteren heb ik de journaals (NOS) van 18.00 & 20.00 opgenomen. Ik heb er eerder vandaag even naar gekeken: niks over de Presidential Medal of Freedom.
Een paar dagen geleden viel issue 162 van fanzine Isis door de brievenbus, meestal meld ik dit hier wel, maar volgens mij ben ik het dit keer vergeten. Bij deze alsnog.
Een tijdje geleden heb ik hier een aantal berichten geplaatst onder de titel 'Dylan & reclame' waarin ik aandacht schonk aan reclame voor singles & albums van Dylan op binnenhoezen van elpees & op achterzijden van singles. Sinds de laatste keer dat ik hier over schreef, heb ik er weer twee bij: Het album Self portrait werd in 1970 in Duitsland geperst voor de Duitse markt. Het opmerkelijke aan deze plaat is dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nederlandse & Amerikaanse persing - op de voorzijde van de hoes Dylans naam & de albumtitel staat.
In 1972 werd in Duitsland een Nederlandse persing van Self portrait in de zogenaamde Super Star Serie uitgebracht. De persing van Self portrait heeft (Duitse) Super Star Serie-binnenhoezen. Op deze binnenhoezen wordt reclame gemaakt voor een groot aantal elpees, waaronder More Bob Dylan greatest hits.
In 'Dylan & reclame #4' plaatste ik onder andere een scan van CBS Benelux Liner No. 27. Deze CBS Benelux Liner zijn te vinden op de achterzijde van de hoezen van CBS singles. Sinds het plaatsen van 'Dylan & reclame #4' heb ik de single 'Son of my father' van Chicory Tip gevonden. Op de hoes van deze single staat ook CBS Benelus Liner No. 27, maar in andere kleuren dan de eerder afgebeelde versie van deze liner.
Onlangs is het album MTV Unplugged (cd) opnieuw in Duitsland uitgebracht. MTV Unplugged is verschenen in de serie 'Alben für die Ewigkeit'. Het album is in samenwerking met Rolling Stone door Sony / Columbia uitgegeven. Het is een fraaie digipack met twee boekjes. Het eerste boekje is het 'gewone' boekje, het tweede boekje (een dubbele bladzijde) is reclame voor de serie waarin dit album is verschenen. Rond het digipack zit een grotendeels doorzichtige outersleeve. Op deze outersleeve staan de woorden 'Alben für die Ewigkeit'.
Ik moet bekennen dat ik door tijdgebrek nog geen noot van deze cd gehoord heb, maar ik ga er van uit dat het de gewone cd is. Mocht dat anders blijken te zijn, dan zal ik dat melden.
Hieronder staat al een rectificatie: het AD van vandaag bevatte wel degelijk een kort bericht over de Presidential Medal of Freedom. Er is meer: ik moet vanochtend in de boekwinkel wel hebben staan snurken bij het doorbladeren van al die kranten want ook de Volkskrant besteedt wel degelijk aandacht aan de Presidential Medal of Freedom die Dylan in ontvangst mocht nemen.
Toegegeven, het bericht in de Volkskrant is minimaal & makkelijk over het hoofd te zien. Met dank aan Simon voor de tip & het opsturen van een scan van het artikel!
Nog steeds heb ik het gevoel dat ik wat vergeet te melden, al kan ik er niet opkomen wat dat dan moet zijn.
Bijdragen aan deze blog zijn altijd meer dan welkom!

Geen opmerkingen: