ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Groningen, 26 april 2011

DYLAN70 FESTIVAL
24 mei wordt Bob Dylan zeventig. Daarom organiseert het GroningerForum het DYLAN70 Festival. Ontstaan op initiatief van zes Groningse vrienden en jonge Dylanfans, die deze mijlpaal graag wilden vieren met de stad. Het Groninger Forum bood ze hiertoe de kans.

Jonge muzikanten en VJ's, een film en sprekers laten de vele gezichten van Dylan zien. De 'protestzanger', maar ook de elektrische Dylan, de rebel en de ongrijpbare kunstenaar. Het festival opent met de film I'm not there, een caleidoscopische vertelling waarin zes acteurs incarneren als Dylan. Daarna barst het festival muzikaal los met opkomende bands, Groningse helden en landelijke beroemdheden die ieder op hun eigen manier Dylannummers komen spelen.

Lucky Fonz III, dé Dylanambassadeur van Nederland, komt optreden. De Groningse diva Wia Buze zingt Dylan in het Gronings, Half Way Station speelt opzwepende folk, Ralph de Jongh maakt dampende blues en de Groningse rootsmuzikanten Grumpy Old Men spelen Dylan 's vroege werk. Alle optredens worden begeleid met videokunst van het jonge Groningse VJ-collectief WERC.
Tussen de optredens door komen Dylankenner Sjoerd de Jong en vertaler Erik Bindervoet vertellen over Dylan als icoon en zijn betekenis voor de popcultuur en de kunsten.

Dinsdag 24 mei
19.00 uur: film I'm not there (zaal 1)
21.30 uur: muziek, vj's en poëzie (zaal 2)
ForumImages, Hereplein 73, Groningen
Film: € 6,80
Programma zaal 2: € 7,50
Passe-partout: € 10,-

www.groningerforum.nl
www.dylan70.nl

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren. Meer informatie over het Groninger Forum is te vinden op www.groningerforum.nl.
Sinds september 2010 huist de programmering van het Groninger Forum samen met filmtheater Images in ForumImages aan het Hereplein in Groningen. www.forumimages.nl


Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met Lisa Klompe via 050 3680634 of via lisaklompe@forumimages.nl.


Groninger Forum - Postbus 780 - 9700 AT – Groningen - www.groningerforum.nl

Geen opmerkingen: