Dylan kort #716 - DE GEKTE

Met dank aan Thomas (2x) en Paul voor de recente reacties.
Vandaag over een week wordt Dylan zeventig & de gekte is nu toch wel ècht losgebarsten. Gisteren bracht de postbode Bob Dylan archive van Box of vision, vandaag bracht de postbode The mammoth book of Bob Dylan, welke op de dikke stapel met nog te lezen Dylan-boeken kan. Net nog drie boeken & een elpee besteld & dan te bedenken dat ik momenteel alleen het meest essentiële bestel. Het zijn mooie tijden (behalve voor de portemonnee).
Het aantal festivals, concerten & andere vormen van verjaardagfeestjes zijn de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond geschoten. De concertganger moet zo langzamerhand met zijn hoofd tegen de muur lopen van de keuzemogelijkheden.
De BBC is een ware Dylan-roes terecht gekomen met programma's op zowel radio als tv in de komende dagen rond Dylan. Het eerste radioprogramma - Nashville cats: the making of Blonde on blonde - is al uitgezonden. Het Duitse WDR 3 zent op 24 mei een avondvullend programma rond Dylan uit & ook de Nederlandse & Belgische radiozenders lijken af en toe over elkaar heen te buitelen als het gaat om uitzendingen rond Dylans zeventigste verjaardag. (met dank aan Rob voor de tip!)
Geen idee wat de Nederlandse & Belgische televisie gaan doen, vast wel iets.
Mijn mailbox stroomt de laatste dagen over met tips, reacties & bijdragen, laat maar komen!
De gekte is losgebarsten, tussen nu & een week zal het alleen maar erger worden. De kunst is om de krenten uit de pap te halen - die pap eten komt ná volgende week wel...

En tussen alle gekte, een beetje rust: Marcel over een vrijdagmiddag in 1998, hier.
De afbeelding bij dit bericht - de gekte begon afgelopen weekend al - is van Thomas, hij schrijft:

hey Tom,

gisteren kwam ik met de fiets in Brugge de affiche in bijlage tegen op een aanplakbord.
Blijkbaar is de dylan-community in Brugge actiever dan ik dacht, en dat als inwoner!

Nu, de activiteit was vorig weekend dus daarvoor komen we te laat. Maar er staat vermeld dat ze er een traditie van zullen maken dus dit is wel iets om in de gaten te houden.

met vriendelijke groet,

Thomas


De woorden "Manchester Free trade hall, 17 mei 1966" moet genoeg zijn om je interesse te wekken, zie hier.
Ik geloof Bob op de weblog Het Vrije Volk. Ik geloof Bob ook (en niet alleen op zijn blauwe ogen).
Meer over Dylan, censuur en de optredens in China, hier.

Geen opmerkingen: