de Bob Dylan aantekeningen


Het is opvallend hoe vaak in gesprekken wordt gewezen op het belang van Dylans muziek voor de ontwikkeling van de popmuziek. Dylan heeft de popmuziek hersens gegeven, om eens een open deur in te trappen.
Dit plat getreden pad zal best een kern van waarheid bevatten, maar is niet van belang.
Ik luister naar Dylans muziek omdat het mij raakt tot in de laatste vezel van mijn lijf, zoals
Red river shore.

I did ask (…) what happened to the other two songs one of which, to me, was the best song we recorded [tijdens de sessies voor Time out of mind], ‘Girl From the Red River Shore”

Het interview met Jim Dickinson, waaruit bovenstaand citaat komt, werd afgenomen nog voor Time out of mind in de winkels lag & toen moet al het verlangen zijn ontstaan om Girl from the red river shore – zoals het nummer toen nog heette – te horen. Te vaak heb ik, voor de officiële release in 2008, gelezen dat Red river shore het beste nummer is dat tijdens de sessies voor Time out of mind is opgenomen.

Te vaak gelezen & toch val ik nog steeds stil wanneer ik
Red river shore hoor.
Ik heb de behoefte om stil te vallen, nog voor ik de rust kan vinden om de nacht in te gaan.
Ik hoef niet te redetwisten over het historisch belang van Dylans muziek, laat mij maar stilvallen. De nacht wacht wel.


Bovenstaande is een fragment uit de Bob Dylan aantekeningen (uitgeverij Atelier9en40, april 2011)
de Bob Dylan aantekeningen is te koop voor 12,50 euro bij boekhandel Lovink in Lochem, pltenzaak Popeye en boekhandels Feijn en het Keerpunt in Alkmaar. Het boek kan ook rechtstreeks bij de uitgever besteld worden. Om rechtstreeks bij de uitgever te bestellen, kunt u een e-mail sturen naar aljaspaan@planet.nl.

Lezers over de Bob Dylan aantekeningen:

In éen ruk uitgelezen, het Dylan-boekje van Tom Willems. Smakelijk, gepassioneerd verhaal van een eendimensionale fanaticus. Heerlijk.

Ik heb t al 2x gelezen

Uit het voorwoord van de Bob Dylan aantekeningen:

U zult niets van dit boek leren, of het moet te vinden zijn in de details die over de aantekeningen verspreid zijn.
Dit is geen biografie van Bob Dylan, ook bevat dit boek geen interpretaties van zijn songteksten & het is verre van een naslagwerk. Wat dan wel?

De Bob Dylan aantekeningen bevat, zoals de titel al zegt, aantekeningen over Bob Dylan, of liever, aantekeningen over de dagelijkse beslommeringen van een Dylan-liefhebber. Het zijn fragmenten, momentopnamen, bespiegelingen van het moment.

Geen opmerkingen: