Met dank aan Paul (2x), Jasper, Peerke (2x) en Ton voor de recente reacties.
In NRC Handelsblad van donderdag 12 mei bespreekt Jan Donkers Bob Dylan in America van Sean Wilentz, en Pieter Steinz bespreekt Bob Dylan in de studio van Patrick Roefflaer en A B C Dylan van Bert van de Kamp, dit laatste boek verschijnt op 20 mei. Pieter Steinz mocht afgelopen donderdag ook nog vijf minuten op Tros radio kletsen over beide boeken. Zelden tot nooit zulk dom geouwehoer gehoord over een goed boek (Bob Dylan in de studio). O ja, en voor je het nog niet wist: Nashville skyline kwam in 1970 uit, aldus de neuzelaars op Tros radio.
Na publikatie van het stuk To my fans and followers op Dylans officiële website, moeten kranten de eerder gelegde hete keutel weer intrekken, en dat is niet makkelijk: Dylan speelde in april voor het eerst in China. Op de setlist ontbraken klassieke protestsongs als 'Blowin’ in the Wind' en dat voedde geruchten dat het communistische regime de concerten had gecensureerd. Staat er o.a. te lezen op de website van Het Nieuwsblad. Precies hetzelfde verhaal kun je ook op de website van De Standaard lezen. De website Cobra biedt min of meer hetzelfde.Op de redactie.be wordt in ieder geval hetzelfde verhaal in eigen bewoordingen verteld.
Ontstond die hele onzin over het censureren van Dylan nou niet juist doordat de verschillende berichtgevers elkaars berichten klakkeloos overschreven? Het lijkt wel alsof ze er niks van geleerd hebben.
1 opmerking:
Op de Vlaamse televisie toonden de kwajongens van het programma 'Basta' aan dat het koud kunstje is om de meest idiote berichten te verspreiden. Haast alle kranten (ook 'kwaliteitskranten') namen hun nonsensberichten over zonder de bronnen te controleren. Hetzelfde merk je als het gaat over onderwerpen waar je zelf wat meer van af weet (of interesse voor hebt). Dan merk je inderdaad dat zowat iedereen van iedereen overschrijft. Wat heerlijk toch dat er kunstenaars bestaan wiens werk quasi ongrijpbaar is voor dit soort journalistiek.
Een reactie posten