De Bob Dylan-factor in het leven van 26 bekende liefhebbers


In zijn Nobelprijs-acceptatiespeech zei Bob Dylan dat hij dankbaar was dat zijn songs een plaats hebben gekregen in de levens van vele mensen. Dat is precies wat het boek How Does it Feel. Leven met Bob Dylan van Harm Peter Smilde laat zien: de Dylan-factor in het leven van 26 Nederlandse en Vlaamse muzikanten, schrijvers, journalisten, kunstenaars en geestelijken van verschillende generaties.

Harm Peter Smilde hield gesprekken met onder meer Freek de Jonge, Jan De Smet, Lucky Fonz III, Saskia De Coster, Ernst Jansz, Raymond van het Groenewoud, Henk Hofstede en Roos Rebergen.

Aan de hand van die dialogen neemt hij de lezer mee in zijn zoektocht naar de vele facetten van Bob Dylan: de prediker, de vernieuwer, de (ver)dichter enz. Zo schetst hij ook een tijdsbeeld en komen persoonlijke verhalen naar voren.

Tussendoor geeft de auteur zijn persoonlijke analyse van Dylans werk. Het resultaat is een caleidoscopisch beeld in tien hoofdstukken van een artiest die het gezicht van de popmuziek bepaalde en nu al klassiek is.

---    ----    ----    ----    ----    ----    ----    ----    ----
Presentatie How Does it Feel & Bootleg Series #15
Je bent van harte welkom op de boekpresentatie op vrijdag 8 november. Dan presenteren wij ook de nieuwe Bootleg Series #15 van Bob Dylan.

Harm Peter Smilde, de auteur van How Does it Feel, presenteert & signeert zijn boek!
Voor het boek interviewde Smilde 26 bekende mensen over de rol van Dylan en zijn werk in hun leven. Met het materiaal uit die gesprekken boetseerde hij in tien hoofdstukken een caleidoscopisch beeld van deze iconische artiest. Smilde verbindt thema’s uit het boek met de nieuwe Bootleg Series Vol. 15 Travelin’ Thru en interviewt mensen die in het boek figureren.
Met korte optredens van onder meer Ernst Jansz en Diana Ozon.

Wanneer? Vrijdag 8 november om 16:30
Waar? Concerto, Utrechtsestraat 52-60 in Amsterdam
---    ----    ----    ----    ----    ----    ----    ----    ----


‘Dylan en zijn songs hebben voor veel mensen een spirituele component, dat voel ik ook zo. Met spiritueel bedoel ik dat Dylan zich beweegt tussen werelden, ook een transcendente wereld. Met hem kun je je door die werelden bewegen.’
- Lucky Fonz III  

‘Dit boek geeft [dus] niet het antwoord op de vraag: ‘Wie is Bob Dylan?’ Het laat de verschillende schakeringen en schitteringen, kleuren en aspecten zien van het prachtige mysterie dat we een leven in muziek noemen. En laat het intact.’
- Harm Peter Smilde

Harm Peter Smilde is (tekst)schrijver en muzikant. Als sinds 1979 (hij was toen 13 jaar oud)  volgt hij Bob Dylan aandachtig. Eerder schreef hij het zeer gewaardeerde Helden van toen.The Tielman Brothers en de Nederlandse rock-'n-roll 1957-1967 (2017), Naar de Russen (2012) en de interviewbundel Die oorlog (2010).

Geen opmerkingen: