Dylan & de Beats - aanvullingen #1

Als een boek geschreven is, klaar is, duikt er altijd nieuwe informatie op, zo leert de ervaring. Zo ook bij Dylan & de Beats. Hieronder drie korte aanvullingen.

1. In augustus brengt Penguin vier titels van Jack Kerouac opnieuw uit. Het gaat om The Dharma Bums, On The Road, Lonesome Traveler en Big Sur. De boeken krijgen een nieuw ontworpen omslag. Voor alle vier de boeken is gebruik gemaakt van een werk van Franz Kline voor de cover. De back cover van de nieuwe editie van On The Road zal wederom de voor eerdere edities gebruikte Dylan-quote bevatten: "It changed my life like it changed everyone else's".

2. City Lights Books zal begin volgend jaar een nieuwe, herziene editie van Revolutionary Letters van Diane di Prima uitbrengen. Di Prima droeg het voor het eerst in 1971 verschenen boek  Revolutionary Letters op aan Bob Dylan.

3. De aanprijzing van de bloemlezing uit het werk van de briljante dichter Lawrence Ferlinghetti, Greatest Poems, op de website van City Lights Books bevat een Dylan-quote: "A brave man and a brave poet". Of deze quote ook te vinden is op de kaft van Ferlinghetti's Greatest Poems weet ik niet.

Geen opmerkingen: