Bob Dylan & The Band - door Rob

In "Dylan kort #1297" schreef ik n.a.v. een artikel van Hugo Borst: "heeft Hugo Borst gelijk? Behoren de opnamen op Before The Flood tot de beste concertopnamen van Bob Dylan en The Band?" Hieronder de tweede van enkele reacties die ik ontving.

Hoi Tom

Uit het artikel over Hugo Borst in de Stentor krijg ik de indruk dat Hugo Borst alleen die plaat kent, en niet op de hoogte is hoe die is samengesteld. Het lijkt erop dat hij geen andere concertopnamen (officiëel of op bootleg) van Dylan met The Band kent. Mocht hij bijv. gaan voor het live 1974 geluid van Dylan met The Band, dan zou hij misschien een bootleg van een van de bekende soundboard tapes kunnen waarderen. Al het Wolfgangs Vault materiaal van de tour is allemaal gebootlegd, en nadien ook op grijze releases verschenen, zoals onlangs.
Before The Flood is zeker niet Dylan's beste live album; de plaat heeft een onevenwichtige mix, sommige nummers zijn goed stereo, andere nauwelijks, ook de acoustische nummers klinken niet eenduidig, sommige hebben een laag reverb, andere weer niet.
Verder stamt zoals bekend het album van helemaal aan het eind van de tour, weliswaar liep het toen allemaal gesmeerd, maar naarmate Tour '74 vorderde werd er steeds sneller gespeeld, en het soms zelfs afgeraffeld, reden dat veel Dylanliefhebbers de voorkeur geven aan goede (audience) opnamen van vroeg in de tour, zoals Toronto en Philadelphia.
Maar misschien zou Borst (als het hem om de combinatie Dylan/The Band zou gaan) ook live opnamen uit 1966 kunnen waarderen. The Real Royal Albert Hall 1966 Concert leent zich uitstekend om op hoog volume af te spelen.
En als hij daar dan klaar mee is, kan hij altijd nog The Last Waltz gaan bekijken en beluisteren, of Academy Of Music of zelfs Live At The Isle Of Wight (mijn aanrader).

Groet Rob

Geen opmerkingen: