Uncut

Een week of zo geleden las ik op internet dat de nieuwe Uncut (July) een uitvoerig stuk bevat over Dylans 'lost decade', de jaren tachtig. Op de cover van de bewuste editie van Uncut staat een foto van Paul Weller, zo leerde ik via internet. Toen ik vanmiddag de kiosk inliep om een exemplaar op de kop te tikken, werd ik aangenaam verrast. Op de hier te koop aangeboden versie van Uncut staat niet Paul Weller, maar Bob Dylan.
In deze Uncut het eerste van twee delen (volgende maand deel 2) over Dylans muziek in de jaren tachtig. Het stuk is geschreven door Allan Jones en Damien Love, geïllustreerd met foto's van Lynn Goldsmith. Dit eerste deel beslaat 10 pagina's en belooft in de inleiding nou eens een geheel nieuwe blik te werpen op deze vaak negatief besproken periode uit Dylans carrière.
Ik heb het stuk inmiddels gelezen. Het is zeker aardig, maar bevat eigenlijk geen nieuwe informatie. Het is het bekende verhaal, maar nu eens met een iets positievere blik bekeken. De moeite van de aanschaf waard? Ik denk het wel.
Verder in deze Uncut:
- een kort bericht over het digitaal opslaan van Dylans archieven (blz. 6)
- een uitvoerig interview met Harry Dean Stanton die kort iets zegt over zijn samenwerking met Dylan tijdens het filmen van Pat Garrett & Billy the Kid (blz. 16)
- interview met Dolly Parton die kort vertelt over haar ontmoeting met Dylan n.a.v. het opnemen van 'Don't think twice, it's all right' voor haar nieuwe album Blue smoke (blz. 22)
- recensie van Neil Youngs nieuwe album (met Dylan-cover) (blz. 68)
- recensie van de heruitgave van Lasso from El Paso van Kinky Friedman (blz. 91, zie ook hier)
- een stuk over Jesse Winchester, met een beetje Dylan (blz. 117)
En dan heb ik vast nog het een en ander over het hoofd gezien.

[met dank aan Johan voor de tip]

1 opmerking:

Cas zei

De cover van deze Uncut is vrijwel identiek aan de cover van Rolling Stone uit 1984 met het openhartige Kurt Loder interview.