Dylan kort #1036

Concert 26 juli: De eerste verrassing van Dylans concert gisteravond, is dat niet Colin Linden gitaar speelt, maar - daar is 'ie weer - Charlie Sexton. De tweede verrassing is een herhaling van 'The Weight' als veertiende nummer tijdens dit concert.
DYLAN07 - een nieuwe versie: Sony brengt een nieuwe versie uit van de enkele cd-versie van dit album. Deze versie zit in een boekwerkje dat net iets groter is dan een single. Zie hier.
The Last Waltz: Volgens The Examiner brengt Rhino op 9 september de 4 cd-versie van The Last Waltz opnieuw uit. Deze nieuwe versie van The Last Waltz zal tegen een laag prijsje verkocht gaan worden.
Rock of ages: De concertopnamen van The Band waarvan het album Rock of ages is gemaakt, zal binnenkort onder de titel Academy of music (expansion of Rock of ages) als een 4 cd + dvd uitgebracht worden. Op deze nieuwe box staan de vier nummers met Bob Dylan - net als op de eerdere heruitgave van Rock of ages - op de tweede cd. Daarnaast bevatten cd 3 en cd 4 het volledige concert dat The Band gaf op 31 december 1971 in een zogenaamde soundboard mix. De vier nummers met Bob Dylan zoals die op cd 2 te vinden zijn, werden opgenomen op 31 december 1971 en zijn dus ook te vinden op cd 4 in een andere mix. [met dank aan Hans voor de informatie!]
Afbeelding: Zes dagen geleden schreef ik over oude afleveringen van muziektijdschriften, gevonden in een kringloopwinkel. De afbeelding bij bericht komt uit een van die gevonden tijdschriften.

Geen opmerkingen: