Dylan kort #1022

Légion d'Honneur: Marine Le Pen ziet liever niet dat Dylan de Légion d'Honneur krijgt, zie hier. [met dank aan Floater voor de tip]
Dylan tribute 17 mei in Dikkelvenne, zie hier.

In de kringloopwinkel kocht ik afgelopen week het boek De straten van Amsterdam van Martin Bril. de straten van Amsterdam is een verzamelbundel met daarin de boeken Etalagebenen, Stadsogen en Hollandse luchten.
Tijdens het bladeren kwam ik de volgende passage tegen: 'Ooit mocht ik meemaken hoe [Jan] Cremer in geuren en kleuren vertelde over de bar van dat inmiddels aftandse hotel. Toen werd opgemerkt dat het sinds jaren niet meer mogelijk is in het Chelsea een borrel te drinken, ontstak Jan in onbegrijpelijke woede. Hij had een week daarvoor nog in de bar (links van de lobby en dan een gangetje door, het zijn altijd de details die het hem doen) met Bob Dylan doorgehaald, een zeikerig ventje overigens, dat eens een voorbeeld aan Jan Cremer zou moeten nemen, dan was hij ook nooit van zijn motorfiets gevallen en had hij een lekker wijf getrouwd.
Zucht.'
Bovenstaand citaat komt uit de column 'Cremer', uit het boek Stadsogen. Stadsogen moet ik ooit al eens gelezen hebben - het staat in de kast - maar ik kan mij niet herinneren bovenstaande ooit eerder gelezen te hebben. Ik lees te veel om alles te kunnen onthouden, laat ik het daar maar op houden.

Bij dezelfde kringloopwinkel kocht ik de elpee Midnight special van Harry Belafonte (Duitse persing). Op het titelnummer van die elpee speelt Bob Dylan mondharmonica.
Boek en elpee samen: €1,65.
Een andere kringloopwinkel leverde nog de elpee The Best of Bette van Bette Midler op. Op die plaat staat 'Buckets of rain', een duet van Bette Midler en Bob Dylan.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn 19 takes gemaakt, waarvan sommige hooguit enkele tientallen seconden duren. Volgens de geruchten, meldde Dylan na take 19 dat hij zo veel tijd niet wilde besteden aan één nummer en hij vertrok. Vandaar dat hij alleen op Midnight Special meespeelt. Overigens zijn alle 19 takes in omloop en in mijn bezit.

Simon Blokker

Anoniem zei

Hoi Tom,

Is je exemplaar van Midnight Special een original uit 1962 of de hoes van de heruitgave uit 1980 met de Dylan-sticker, zoals mijn exemplaar -gedrukt in Engeland?

Simon Blokker

hildairene zei

grappig....op de cd die ik heb wordt Dylan op de credits vermeld...

tom zei

@Simon: Yep, ik ken alle 19 takes. Er zijn trouwens twee takes officieel uitgebracht, Eén take op Midnight Special uiteraard, een andere take op May your song always be sung again.
Het exemplaar dat ik in de kringloop vond, is een Duitse persing met een compleet andere foto op de cover, zie hier: http://www.searchingforagem.com/1960s/1960s_Pictures/BelafonteUKFront.jpg

@Hilda: Bij mijn weten staat op alle persingen van dit album Dylan wel bij de credits (maar ik kan mij vergissen).
Er zijn zo veel persingen van dit album en verzamelalbums Belafonte waar dit nummer op staat, dat ik soms de tel enigszins kwijtraak :-)

hildairene zei

Ik heb ergens nog het oorspronkelijke vinyl album van Harry Belafonte waar t niet op staat maar dat ik om die reden had gekocht...moet ik ook es naar zoeken ["__"]

tom zei

@Hilda: Dank, weer wat geleerd!