Dylan kort #1025

de Volkskrant / Clive Davis: In de Volkskrant van afgelopen zaterdag stond een uitvoerige recensie van The Soundtrack of my life, de autobiografie van Clive Davis. Zowel in die recensie als ik het boek komt Bob Dylan uitvoerig voorbij. Uit de recensie begrijp ik dat Davis nogal een opsnijder is, een man die uitblinkt in het veren in eigen reet steken. Voorlopig laat ik The Soundtrack of my life maar even aan mij voorbij gaan. (met dank aan Simon en Peter voor de e-mails en Alja voor het knipsel dat gisteren door mijn brievenbus viel)
Spivey: De twee Spivey-elpees waarop Dylan op enkele nummers meespeelt - Three kings and a queen en Kings and the queen - zijn opnieuw op elpee uitgebracht, zie hier en hier
The Freewheelin' Bob Dylan 50 jaar jong: zie hier.
Reisverslag: 'Like a rolling stone', zie hier.

Ik moet bekennen dat ik vandaag nog geen noot muziek heb gehoord (zonder daar last van te hebben, dat is misschien nog wel het meest wonderlijk). Dat komt wel goed, dat haal ik vanavond wel weer in. Er ligt nog een stapeltje nog te beluisteren geluidsdragers naast de stereo-installatie. Dat is niks nieuws, zo'n stapeltje ligt er eigenlijk altijd wel. De vraag is waar te beginnen met luisteren.... (bovenaan de stapel is te gemakkelijk...)

Geen opmerkingen: