boeken

Na het uitlezen van Verdwenen tijd van Thomas Verbogt (schitterend boek), zet ik het boek in de kast vol romans, poëziebundels, en dergelijke waarin Bob Dylan een of meerdere malen voorbij komt. Terwijl mijn ogen dwalen langs de schappen, pak ik er zo nu en dan een boek uit.
Na Valentijn van Esther J. Ending, Een lekker leven van Theodor Holman en zo nog wat boeken pak ik uit de kast, blader er even in om ze daarna weer terug te zetten.
Eenmaal beneden, met flarden uit Verdwenen tijd nog in mijn kop, struin ik het internet af op zoek naar nieuws over Bob Dylan. Tijdens het zoeken stuit ik op dit bericht. Er is nog zo veel dat ik nog niet heb gelezen, zoals Wij en ik van Saskia de Coster. Op dit moment heb ik niet het geld om Wij en ik aan te schaffen. Dat boek moet dus nog even wachten.
Is er iemand die Wij en ik heeft gelezen? Zo ja, laat even weten of 't wat is.
Ik heb overigens niet de illusie dat die kast vol romans, poëziebundels, en dergelijke waarin Bob Dylan voorbij komt ooit compleet zal zijn. Er zijn simpelweg te veel boeken om ze allemaal te kunnen lezen.
Dat geeft niet, ik ben tevreden. Er staan juweeltjes in die kast, zoals Een aangename postumiteit van Herman de Coninck, Vijf bijlen van A.L. Snijders en vooral De Leeghwaters van Pim Hofstra.
Sinds vandaag staat Verdwenen tijd er bij.

[O ja, Alja, 1000 sonnetten van Jan Kal staat ook in die kast. Mooi boek.]

Geen opmerkingen: