De jacht

Ik ben vanochtend, met 'mevrouw Tom' en de kinderen, naar Duitsland gereden. Dat is niet zo ver. Dat doen we vaker. Naast de gebruikelijke boodschappen die we wel vaker in Duitsland doen, wilde ik zoeken naar twee dingen: het boek Code on the road; Dylan interpretiert van Knut Wenzel en enkele heruitgaven van Dylans albums door Mobile Fidelity Sound Lab. In de boekwinkel geen Knut Wenzel, in de platenzaak geen platen van Mobile Fidelity Sound Lab. Soms loopt het anders dan je van te horen had gehoopt.
In de platenzaak kwam ik echter wel een aantal elpees van Bob Dylan tegen, voornamelijk door Music on Vinyl geperste platen (maar die heb ik al, die hoef ik dus niet meer te kopen). Dat ik platen van Music on Vinyl tegenkwam in de platenzaak, vind ik niet verrassend. Ik zie die persingen eigenlijk altijd wel in Duitsland liggen. Wat ik wel verrassend vond, was dat ik zowel Blonde on blonde als Nashville skyline in een persing van Sundazed tegenkwam in die platenzaak. Blonde on blonde van Sundazed heb ik al, over de aanschaf van Nashville skyline heb ik staan twijfelen. Mijn ervaringen met persingen van Sundazed zijn niet altijd positief geweest. De Sundazed-persing van Self portrait vind ik erg mooi, maar Highway 61 revisited van diezelfde Sundazed vind ik beschamend slecht. Na lang twijfelen heb ik Nashville skyline niet gekocht. Wat ik me nu wel afvraag, is of de aangeboden platen Blonde on blonde en Nashville skyline uit de oude voorraad komen, of dat Sundazed deze platen weer opnieuw perst.
Enfin, de verrassing kwam niet in de platenzaak, maar in de boekwinkel. Daar vond ik een Rolling Stone, op het eerste oog identiek aan de Amerikaanse speciale uitgave rond Dylan (althans, dat denk ik, de Amerikaanse uitgave heb ik nog niet gezien), maar nu in het Duits. En ja, die heb ik natuurlijk meegenomen. Ik heb er alleen nog maar in zitten bladeren, schitterende foto's. 122 pagina's volledig over Dylan, Dylan en niets anders dan Dylan.
Zo'n vondst is de kers op de taart van de dag.
En dan schijnt de zon ook nog.

1 opmerking:

Unknown zei

ik had de betreffende jubileum uitgave besteld bij atheneum boekhandel in a'dam. Werd ik van de week gebeld dat ze de jub. uitgave niet ontvangen hebben. Wel de gewone RS uitgave, maar ze krijgen nooit de specials. Vreemd. Ga het nog eens proberen bij de American Book store. En laat ik nu toevallig morgen ook naar Duitsland gaan, tw Duisburg. :-) Ik ga er een boekhandel binnen lopen. Dank voor de tip.