16 mei

Het is 16 mei en bij het horen van die datum zijn er nogal wat Dylan-liefhebbers wiens hersenpannen gelijk beginnen te rammelen. Allereerst is er al jaren onduidelijkheid over de precieze releasedatum van Blonde on blonde. Dylans officiële website heeft jaren de releasedatum 16 mei 1966 voor Blonde on blonde gegeven (tegenwoordig staan er geen releasedata meer op die site, of kijk ik niet goed?).
Ik heb het dan over de release van Blonde on blonde in Amerika.
Persoonlijk denk ik dat Blonde on blonde later op de markt kwam, in juni 1966. Daar heb ik al eerder over geschreven (zie Luister je nou alweer naar Bobby, bladzijde 223 t/m 226).
Daarnaast is er Dylans concert in Sheffield op 16 mei 1966 waarvan opnamen gemaakt zijn die - aldus Olof's files - bedoeld waren voor een officieel live-album van tournee 1966.

Maar uiteindelijk is het nu 'gewoon' 16 mei 2013 en niet 1966. Ik realiseer me nu, nu ik op het punt sta om een aflevering van The Sopranos in de dvd-speler te schuiven, dat ik vandaag natuurlijk Blonde on blonde had moeten draaien. Of iets van tournee 1966. Beide heb ik niet gedaan. Ik heb naar het eerste deel van een documentaire over Bob Dylan gekeken. Een documentaire waarin Chuck Plotkin vertelt over de opnamen voor Shot of love en Sly & Robbie over de sessies voor Infidels.
Misschien draai ik morgen wel Blonde on blonde of deel 4 van The Bootleg series.
Een datum is ook maar een datum. De oren (en ogen) hebben een eigen wil.

Geen opmerkingen: