Tournee 2013 - na zeven concerten

Ik heb een of twee keer eerder hier over de huidige tournee geschreven, maar met zeven concerten achter de rug, begint zich een patroon af te tekenen en leek het me zinvol om even een en ander kort op een rijtje te zetten.
Bob Dylan en band hebben gisteravond hun zevende concert van 2013 gespeeld en wat opvalt is dat de setlists - in tegenstelling tot voorgaande tournees - bijna iedere avond identiek is. Vanaf het tweede concert hebben alle concerten - op één uitzondering na - dezelfde setlist. Ook de setlist van het eerste concert wijkt iets af van die standaard setlist. Dat de setlist van het eerste concert iets afwijkt heeft mogelijk te maken met voortschrijdend inzicht. Het eerste concert was een proberen, na het proberen volgt de aanpassing.

De standaard setlist ziet er als volgt uit:
01. Things have changed
02. Love sick
03. High water (for Charley Patton)
04. Soon after midnight
05. Early Roman kings
06. Tangled up in blue
07. Pay in blood
08. Visions of Johanna
09. Spirit on the water
10. Beyond here lies nothin'
11. Blind Willie McTell
12. What good am I?
13. Thunder on the mountain
14. Scarlet town
15. All along the watchtower
(encore)
16. Ballad of a thin man

De afwijkingen op deze standaard setlist:
Op 5 april werd 'Blind Willie McTell' als tiende nummer gespeeld en stond 'Beyond here lies nothin'' op plek elf. Verder speelden Dylan en band 'Highway 61 revisited' in plaats van 'All along the watchtower'.
Op 10 april speelden Dylan en band 'Summer days' in plaats van 'Thunder on the mountain'.

Om iedere ochtend na een concert te kijken of er nog wijzigingen op de setlist hebben plaatsgevonden, kun je het beste gaan naar Bob Links.

Geen opmerkingen: