Desire & Together through life

Desire
 Allereerst moet ik even terugkomen op onderstaande bericht. Simon liet mij via de e-mail weten dat hij Desire vlak nadat dit album uitkwam, kocht. Zijn binnenhoes heeft de korte versie van de credits. Hiermee bevestigt hij mijn vermoedens: de editie met de korte credits is de eerste persing van Desire. [met dank aan Simon!]

Together through life
Afgelopen zaterdag (en gisteren) kwam ik op het internet - waaronder Facebook - berichten tegen dat het vier jaar is geleden dat Together through life uitkwam. Volgens de website Searching for a gem kwam dit album op 28 april 2009 in Amerika uit en op 27 april in Europa.
Volgens een advertentie uit Oor kwam Together through life in Nederland op 24 april 2009 uit. Reden genoeg om een oud aantekenboek van zolder te halen. Na wat bladeren, vind ik de gezocht aantekening.
Aantekening van 24 april 2009: 'Together through life is door de brievenbus gevallen, de cd draait nu voor de vierde keer. Klinkt steeds beter. Meer onder de indruk van de muziek dan van de teksten. De accordeon van David Hidalgo klinkt heerlijk. Meest indrukwekkende track nog steeds "My wife's home town", nog wat moeite - maar steeds minder - met "Life is hard", eerste indruk: een goede middenmoter in Dylans oeuvre.'
De eerst volgende keer dat ik in het aantekenboek iets vind over Together through life, is een (weinig zeggende) aantekening van vijf (!) dagen later. Heb ik in de vijf dagen tussen die twee aantekeningen Together through life niet gedraaid? Ik weet het niet.
In die tussenliggende dagen maakte ik wel aantekeningen over 'Marching to the city', 'Dink's song', 'All along the watchtower' en het album Blonde on blonde. Niets over Together through life. Ik moet een vreemde snuiter zijn geweest in april 2009.
Aantekening 29 april 2009: 'Tijdens het bakken van pannenkoeken heb ik Together through life gedraaid. Aan mijn oordeel over die plaat is niet veel veranderd. "My wifé home town" blijft favoriet, maar ook "Jolene" en "It's all good" kruipen steeds meer onder de huid. Het is niet Dylans meest sterke plaat, meer een aangenaam tussen-album.'
Ik verbaas me nu over de nummers die ik er toen uitpikte. Waar is bijvoorbeeld 'Forgetful heart'? Dat nummer zou ik met de oren van vandaag zeker aanmerken als een van de sterkere nummers op Together through life. Blijkbaar hoorde ik dat in april 2009 nog niet.
'My wife's home town' is nog steeds een van mijn favoriete nummers van Together through life - het is die stem - misschien wel het beste nummer van het album. Maar 'Jolene'? 'It's all good'? Wat ik er toen in hoorde, hoor ik nu niet meer.
Wat ik me net realiseerde, is dat het hoog tijd wordt om Together through life weer eens te draaien. Ik kan me niet herinneren wanneer ik dit album voor het laatst heb gehoord. En jij? Wanneer hoorde jij Together through life voor het laatst?
En hoe klinkt dit album nu in jouw oren? Je oren zijn vier jaar ouder geworden, horen ze nog hetzelfde als vier jaar geleden?

2 opmerkingen:

Cas zei

Mijn favoriete track van Together Through Life was 4 jaar geleden This dream of you, en dat is het nog steeds. Een echte smartlap weliswaar, ook dit genre blijkt Dylan te beheersen, getuige de populariteit van Make you feel my love. (Adele is overigens ook al doorgedrongen in de torrentwereld). Together Through Life ga ik vandaag niet draaien, heb dat onlangs nog gedaan. Het album is nog net zo goed als 4 jaar geleden (Bob Dylan: "my fans will like it"), dus draai ik voor de verandering eens de bonus CD, de episode Friends & Neighbors, van Theme Time Radio Hour.

tom zei

@Cas: Ook hier vandaag geen Together through life (binnenkort wel, ik heb echt zin om dat album weer eens te horen), maar vanavond - als alles volgens planning gaat - wel Down in the groove of Self portrait. Ik hoef jou niet te vertellen waarom :-)
Adele in de torrentwereld? Daar kijk ik van op. Ach ja, iedere luisteraar zijn / haar ding.

Tom