Buffalo 5 april 2013

Gisteren speelden Bob Dylan en zijn band het eerste concert van 2013. Dat concert vond plaats in Buffalo. In de tourband is gitarist Charlie Sexton vervangen door Duke Robillard. Starend naar de setlist zijn er twee dingen die echt opvallen. Vorig jaar eindigde bijna ieder concert met achtereenvolgens 'Thunder on the mountain', 'Ballad of a thin man', 'Like a rolling stone' en 'All along the watchtower', waarna nog 'Blowin' in the wind' als encore gespeeld werd. Van deze vijf nummers stonden er gisteren nog maar twee op de setlist: 'Thunder on the mountain' en 'Ballad of a thin man'. Vooral de afwezigheid van concertfavorieten 'Like a rolling stone' en 'All along the watchtower' is opvallend. De vraag is of dit eenmalig is, of dat de komende concerten zal blijken dat dit een nieuw patroon is.
Het tweede dat opvalt is dat maar liefst vier van de zestien gespeelde nummers afkomstig zijn van het album Tempest. De setlist van gisteravond bevat sowieso veel recente songs. Drie nummer uit de jaren zestig, één nummer uit de jaren zeventig, twee nummers uit de jaren tachtig, één nummer uit de jaren negentig en negen nummers uit de eenentwintigste eeuw.
Meest verrassende song op de setlist: 'What good am I?'

De setlist, Buffalo 5 april 2013:
01. Things have changed
02. Love sick
03. High water (for Charley Patton)
04. Soon after midnight
05. Early Roman kings
06. Tangled up in blue
07. Pay in blood
08. Visions of Johanna
09. Spirit on the water
10. Blind Willie McTell
11. Beyond here lies nothin'
12. What good am I?
13. Thunder on the mountain
14. Scarlet town
15. Highway 61 revisited
- encore -
16. Ballad of a thin man

2 opmerkingen:

hans altena zei

Dit is goed nieuws. Geen greatest hits tour dit keer zoals vorig jaar (hoewel die al werd geinjecteerd met nieuw bloed door de grand piano). Kan niet wachten tot hij met dit soort repertoire Nederland aandoet. Nu nog maar hopen dat deze band ook wat meer de subtiele weg volgt die Tempest al insloeg, aan de instrumentatie te zien wel. De man blijft zijn eigen pad kiezen, heerlijk.

Frits zei

Wat een heerlijke setlist! Dat beloofd was als Dylan naar Nederland komt. Ik hoop/verwacht Dylan in de herfst naar ons land.