Mojo

Vanochtend heb ik de Mojo (nr. 233, april 2013) bij de lokale tijdschriftenhandel gekocht. Op de cover van deze Mojo staat Dylan (er lijkt iets niet helemaal te kloppen aan deze foto...) en in zijn handen houdt hij een stuk karton - zoals we dat kennen uit de openingsscène van Dont look back - met daarop de tekst '100 greatest music films ever!'
In deze Mojo worden in korte stukken 100 muziekfilms (zéér) kort besproken, waaronder The Last Waltz en Masked and anonymous, alleen voor Dylan is wat meer aandacht (4 pagina's). Dat stuk over Dylan gaat voornamelijk over Dont look back en een beetje over Eat the document. In dit stuk komt regisseur / cameraman D.A. Pennebaker aan het woord. De citaten van Pennebaker worden afgewisseld met beschrijvingen van Dont look back.
Het meest interessante dat Pennebaker vertelt, is dat zijn eigen versie van Eat the document de titel You kown something's happening draagt en dat die film uitgebracht gaat worden (al is nog niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren).
Verder is er in deze Mojo aandacht voor de Oscar die Bob Dylan in maart 2001 won voor zijn nummer 'Things have changed' (opgenomen voor de film Wonder boys).
Zoals inmiddels gebruikelijk, zit ook bij deze Mojo een cd. Op deze cd staan 15 nummers van soundtracks. Een van die nummers is 'Lonesome town' door Ricky Nelson, een nummer dat Bob Dylan in 1986 regelmatig tijdens concerten speelde. Bij aanschaf van deze Mojo kun je dus nu het origineel horen.
Is deze Mojo de moeite van de aanschaf waard? Een lastige vraag. Natuurlijk bevat dit blad vier pagina's over Dont look back (en Eat the document), maar in die vier pagina's heb ik niet tot nauwelijks iets nieuws gelezen. Het stuk over Dylans Oscar voor 'Things have changed' is aardig, maar zeker niet meer dan dat.
Kortom: deze Mojo is zeker geen essentieel leesvoer voor de Dylanliefhebber, maar wel aardig voor de verzamelaar.

Geen opmerkingen: