Dylan kort #1015

Kerk: Bericht uit de Leeuwarder Courant van 23 maart: 'DYLAN In de dorpskerk van Oudehaske staat zondag 7 april de muziek en persoon van zanger Bob Dylan centraal in een speciale Dylandienst. Het thema is ontleend aan een van Dylans bekendste nummers: "Knockin' on heaven's door". "Ruim een uur lang volop genieten van muziek en beelden van deze grote musicus en ster", belooft de uitnodiging. Predikant Siebe Sijtsema gaat voor. Piet Kok zingt en speelt op zijn gitaar. Ook is er samenzang van Dylanhits. Aanvang: 9.30 uur.' [met dank aan Bonne]
Boek: NRC Handelsblad, 22 maart. In een recensie van De dode arm van Allard Schröder, schrijft Elsbeth Etty: 'Hoewel de mythe van de eeuwige jeugd, die de protestgeneratie voor zichzelf creëerde, een Leitmotiv is in het boek, heeft Schröder zich juist in dat aspect van de culturele revoluties niet goed ingeleefd. Zo laat hij Ernst in 1970 op een bijeenkomst van links-radicale Duitse studenten zijn oren sluiten voor een song van Bob Dylan die pas in 1974 uitkwam.'
Twee dingen: iets in mij zegt dat die song uit 1974 'Forever young' is en sinds ik deze recensie gisteren las, blijf ik worstelen met de vraag of ik dit boek wil lezen.
Rare plaatsen: De afbeelding bij dit bericht valt in de categorie 'Dylan tegenkomen op onverwachte plekken'. De afbeelding is een scan van de achterzijde van de hoes van het album Endtroducing... van DJ Shadow. Wie goed zoekt, kan Bob Dylan vinden.
Natuurlijk heb ik Endtroducing... in de cd-speler geschoven, al is het alleen om een beeld te krijgen van de muziek op dit album. Na twee, drie minuten hield ik het voor gezien. Deze muziek is niet mijn ding.

Geen opmerkingen: