Pure Dylan

En wéér een nieuwe release....
Wie houdt de tel nog bij?
Het gaat releases regenen in oktober. Even denken, zo uit het hoofd: The Lost notebooks of Hank Williams, vinyl uitgave van Hard rain, de soundtrack van Hawaii five-o, de 3 dvd The Bridge school benefit, de verzamelaar Beyond here lies nothin', en daar nu nog een verzamelaar bij, al moet ik zeggen dat dit een veel interessantere verzamelaar is dan Beyond here lies nothin'.

De titel Pure Dylan. Het gaat om een enkele cd met 17 tracks, en nou eens niet de standaard-tracklist, maar verrassende keuzes, zoals Billy 1, Tommorow night en Percy's song. Maar meest verrassend is nog het nummer Trouble in mind, in 1979 (in Nederland) op de b-kant van de single Precious angel verschenen, Spanish is the loving tongue - ik vermoed de b-kant de single Watching the river flow, en niet de versie van het album Dylan - en een live-versie van Moonshiner (van Live at the Gaslight 1962???)

Voor de volledige tracklist, zie hier.

4 opmerkingen:

CultureEye zei

Interesante release, is weer eens een andere compilatie. Maar ja,zo kun je doorblijven gaan.
Dylan - Rocks
Dylan - The Love Songs
etc etc :D

Ton de Kruyff zei

Leuk, al is het wel een beetje raar om Moonshiner op deze manier officieel uit te brengen.

Cas zei

Inderdaad aardige compilatie, must zelfs vanwege "Trouble in mind" voor 't eerst op cd (benieuwd of dat extra couplet erin zit, want was incl extra couplet eerder als iTunes download te koop. "Moonshiner" was al eerder officieel uit, op Live at the Gaslight 1962, in de VS op cd, en hier op cd in dat leuke VK boxje met die twee verrassende remasters van Self Portrait en Pat Garratt & Billy the Kid.

CultureEye zei

@ Tom

Even of-topic. Ik vond een bericht over Dylan the painter, mischien niet al te positief maar toch interesant om te lezen. Je kunt er vast wel iets mee
http://www.guardian.co.uk/music/2011/sep/28/bob-dylan-paintings