Dylan kort #739

Het internet stroomt vol met berichten vol knip- & plakwerk over Dylans gebruik van foto's voor het maken van de schilderijen uit the Asia series. Plagiaatplegers (knippers & plakkers) heffen het vingertje, meer wil ik er niet over kwijt. Wat ik te zeggen heb staat er al (o.a. hieronder) & ik verdom het om links op te nemen naar 1 of meerdere van steeds dezelfde berichten.
Wel van belang: een interview met Dylan, uit de catalogus van the Asia series, is te lezen op Dylans officiële website.

'Op reis met Bob' op A daily shot of... (in gedachten vul ik op de puntjes 'love' in)
Records zijn er om gebroken te worden: goed gedaan Tony Bennett! (met dank aan Frits voor de tip)
Traveling Wilburys op Just Music. Wat me eraan doet herinneren dat de nieuwe release George Harrison: Living in a material world twee niet eerder uitgebrachte Dylangerelateerde opnamen bevat: een demoversie het door Dylan & Harrison geschreven 'I'd have you any time' en een demoversie van 'Mama you been on my mind'. Het zou zomaar kunnen zijn dat op één of beide nummers Dylan ook te horen is, maar het zou ook zomaar niet kunnen zijn... Nog even afwachten dus.

2 opmerkingen:

Peter zei

Ik heb op deze blog al eens een lijstje gezet wat Dylan m.i. wel/niet zou moeten doen. Eén van die dingen was: zijn schilderkunst voor zichzelf houden. Ik ben absoluut geen kenner, maar naar mijn idee is Dylan's schilderwerk niet heel bijzonder (goed) en dat zijn, voor zover ik kan zien, zeker de nageschilderde foto's niet. Ik vermoed dat er duizenden mensen zijn die zoiets kunnen en in hun vrije tijd ook doen. Omdat het de beroemde Bob Dylan betreft wordt er een boel ruchtbaarheid aan zijn schilderkunst gegeven en (dus) ook een hoop ophef gemaakt over dat al dan niet vermeende plagiaat. Zal hij zelf van mening zijn dat het allemaal zo goed is dat het geëxposeerd en gepubliceerd moet worden? Of komt dat toch meer van allerlei mensen om hem heen??? Hoe dan ook is 't aan mij niet besteed. Ik hoop dat hij nog veel mooie songs zal schrijven.

Cas zei

De "Dylan-gerelaleerde" tracks zullen helaas alleen te horen zijn op een bonus-cd die uitsluitend bij de luxe (dure) uitgave van George Harrison Living in the material world zit. Harrison nam voor zijn eerste album All things must pass (1970) heel veel demos op, mogelijk vallen deze twee tracks onder die categorie. Hoewel, "Mama you been on my mind", was dat ook niet een Dylan/Harrison duet van die gezamelijke studiosessie in mei 1970? Wie weet is het die versie (die dus al wel bekend is). Met al die releases wordt het wel een duur najaar.