Dylan kort #736

De discussie gemiddeld / notoir gaat verder. Zie het bericht hieronder & de reacties van Peter & Cas bij Dylan kort #735.
In de Vrij Nederland staat een column van Marente de Moor over Dylan. In deze column noemt ze echter niet een keer bij naam. (met dank aan Ton voor de tip!)

Huub vd Lubbe in het Noord Hollands Dagblad van vandaag: “De realiteit is natuurlijk dat de kaarten al jaren geleden geschud en uitgedeeld zijn,” zegt Van der Lubbe. “De hoofdprijs hebben we niet weggesleept. Maar er is niets om teleurgesteld over te zijn: we hebben wel geleefd!”. Nee, hij doelt niet op de commerciële successen van De Dijk. Hij doelt op de vergankelijkheid, zegt hij. De vergankelijkheid als gegeven dat je moet accepteren. “Kijk, ik ben van de generatie van net na Dylan. Ik heb nooit geloofd dat je de wereld kunt veranderen door het ‘The times they are a-changin’ te zingen. Maar wel dat er iets zou gebeuren (….)" (met dan kaan Alja voor de tip!)

De Volkskrant van vandaag bevat een paginagrote advertentie voor het Dylan-boxje. De wervende tekst: 'De Volkskrant maakt de Bob Dylan serie compleet met zijn vijf beste studioalbums uit de jaren 1980-2010.' Het woord 'compleet' lijkt mij grootspraak.
In dezelfde Volkskrant leest ik dat er een boek is uitgekomen van Lisa Randall met de titel Knocking on heaven's door, maar na het lezen van de eerste twee zinnen van de recensie weet ik al zeker dat dit boek niks met Dylan te maken heeft. Feit is wel dat zonder Dylan Randalls boek waarschijnlijk een andere titel had gekregen.

Van de Bob Dylan aantekeningen is slechts nog één exemplaar beschikbaar. Mocht je interesse hebben in dit laatste exemplaar, klik dan even op de afbeelding in de rechter kolom.

the Lost notebooks of Hank Williams: een fragment van 30 sec. van Dylans 'The Love that faded' kan hier beluisterd worden. En een podcast over The Lost notebooks of Hank Williams van een half uur kan hier beluisterd worden (de moeite waard).
Misschien is het je opgevallen dat ik in de laatste paar berichten regelmatig advertenties voor Dylans muziek en / of optredens als illustratie gebruik. Ik ben momenteel naarstig op zoek naar allerlei advertenties voor Dylans muziek en / of optredens. Mocht je advertenties hebben, scans zijn meer dan welkom! (tom_dylan@hotmail.com)

Geen opmerkingen: