Dylan nieuws #9

Lady gaga hint naar Dylan in de foto op de hoes van haar nieuwe single, schijnt. ik zie het niet, moet ik zeggen. Zie hier.
Dat ik ooit nog een link naar een bericht over Lady gaga zou opnemen...
Denkend aan Bob Dylan in kamer 425, hier.

Ik durf het bijna niet op te schrijven - eenmaal opgeschreven lijkt alles te veranderen - maar 'Mississippi' staat nog steeds op iedere setlist. Ik heb één recente versie gehoord & vond het... verrassend. Een beter woord heb ik er niet voor. Het doet aan geen van de studio-versies denken. Het swingt, vooroorlogse swing waarover Dylan de zinnen strekt & buigt & kneedt tot ze op hun plaats vallen.

In mei, rond Dylans 70ste verjaardag, plaatste ik hier een link naar een site waarop scans stonden van 70 comics waarin Dylan te vinden is (beeld en / of tekst). Ik had een lijstje gemaakt van al die comics.
Gisteren op een boekenmarkt loop ik tegen een stand aan met dozen stampvol comics, werkelijk duizenden exemplaren. En dan is het graven, zoeken, vergelijken.
Probleem is dat op de lijst bijvoorbeeld staat 'Stormwatch volume 2 #1' & bladerend door al die bakken kom ik heel veel aflevering van 'Stormwatch' tegen, waarvan twee verschillende exemplaren met het nummer "1" op de kaft. Verder niks van de lijst in al die bakken.
Enfin, een aflevering van 'Stormwatch' met die 1 voorop gekocht (1 euro, kan ik mij geen buil aan vallen) & de gedachte dat het 'm wel niet zal zijn.
Gisteravond, weer thuis, blader ik door de comic. Op een van de afbeeldingen staat een grote, gespierde man met in het ballonnetje naast zijn hoofd de tekst 'It's all right, ma, what's wrong?' Zou dit de reden zijn dat deze comic op het internet stond? Is dit dan het Dylan-citaat waar het om draait?
Vanochtend opnieuw de site bezocht met al die afbeeldingen uit comics & nee, het is 'm niet.
En toch zegt die Stallone-kloon 'It's all right, ma', had hij nou ook nog maar gezegd 'I'm only bleeding, ho-ho-ho'.

Op die boekenmarkt o.a. ook nog een New Musical Express gekocht van met daarin een geweldig citaat: 'He [Dylan] bends his melodies like Uri Geller bends forks or the Marquis de Sade bent ladies.'
Aangezien hier geplaatste quizzen in het verleden nogal op veel positieve reacties konden rekenen, een quiz!
Bovenstaand citaat komt uit een recensie van een Dylan-album, welk album?
Antwoorden kunnen als reactie bij dit bericht geplaatst worden. En voor de winnaar is er de eeuwige roem!

3 opmerkingen:

CultureEye zei

De gaga link werkt niet

tom zei

De link werkt nu wel, excuses voor het ongemak.

Tom

Frits zei

Die met die sigaret, lijkt me wel enigszins Dylanesk.
Schuin naar beneden met haar gezicht, en die ogen opkijkend - en met een sigaret.
Het is een inspiratie, geen letterlijke kopie.
Die verwijzing naar Prince is duidelijker, denk ik.