Dylan kort #722

Ochtend, de kinderen zitten op school. De koffie vloeit, Dylan knalt uit de stereo. Welk album? Hmmmm. Maakt dat wat uit dan?
Soms wel, nu niet.
Gisteravond, tijdens het onweer, met zoonlief op de bank gezeten, albums van Asterix lezen. Ik vind ze nog steeds leuk, die albums van Asterix, al moet ik er minder om lachen dan vijfentwintig jaar geleden.
Nadat zoonlief naar bed ging, heb ik nog even zitten lezen in The Mammoth book of Bob Dylan. De meeste Dylan-boeken lees ik vrij snel uit, maar dit boek kan ik maar moeilijk inkomen. Niet dat het niet goed is, het ligt aan mij.
Al verbaas ik me soms wel. Lees maar mee: 'You don't have to be a believer to enjoy a clearly religious song like "Oh, Sister" or "Quinn the Eskimo (The Mighty Quinn)".' (blz. 316)
Ik ben het met de schrijver eens dat ik, als luisteraar, niet noodzakelijk gelovig moet zijn om te kunnen genieten van religieuze muziek. De verbazing zit 'm in de voorbeelden die de schrijver geeft: 'Oh, sister' en 'Quinn the eskimo'.
Bij 'Oh, sister' kan ik me dan nog ietsjepietsje voorstellen, maar 'Quinn the eskimo' een 'clearly religious song'? Ik heb het nooit gehoord moet ik bekennen.
Misschien moet ik wel opnieuw luisteren. Misschien heeft de schrijver wel een punt (misschien ook wel niet).

Op folkforum.nl staat sinds maandag reclame voor mijn boek, met dank aan Peter! Dat doet mij eraan herinneren dat ik begrepen heb dat niet iedereen de promotiemailing van de uitgever in zijn / haar mailbox heeft gevonden. Mocht je geen mailing hebben ontvangen, dan kun je eventueel klikken op de afbeelding in de rechterkolom, dan wordt je vanzelf doorgestuurd naar de webwinkel van de uitgever waar je meer informatie over Bob Dylan in Nederland (1965 - 1978) kunt vinden en het boek al kunt bestellen.

Moeten we medelijden krijgen met de grote platenmaatschappijen? (zie hier) Ik weet het niet. De grote platenmaatschappijen hebben in de afgelopen decennia genoeg verdiend aan de artiesten & de platenkopers. Aan de andere kant: dankzij de platenmaatschappijen kunnen wij van de muziek die we willen horen genieten. Ik heb geen inzicht in het geheel, daarvoor weet ik er te weinig van af. Ik kan niet oordelen.

Inmiddels is de cd afgelopen & vervangen door een andere cd. Wederom Dylan, maar dat zal je niet verbazen, naar ik aanneem.

Geen opmerkingen: