Subterranean homesick blues remix


In het kader van Record store day (16 april 2011), heeft Sony music een remix, gemaakt door The Ting Tings, van Subterranean homesick blues op single uitgebracht.
Ik heb inmiddels de single gehoord. De remix is, simpel gezegd, niet meer dan alleen de stem en mondharmonica uit de originele opname voorzien van een beat.
Maar een remix is nooit alleen simpel.
De versie van Subterranean homesick blues op The Bootleg series vol. 1 - 3 wordt vooraf gegaan door de stem van producer Tom Wilson. Hij zegt op deze opname: Quiet on the set. CO 85275 Subterranean Homesick Blues number ten take one. Van dit fragment is een deel - "5275 Subterranean Homesick Blues" - in de nieuwe remix terug te vinden.
In de remix zijn nog meer fragmenten van Tom Wilsons stem te horen, maar uit andere opnamen.
Tegen het eind van de remix is nog een stukje mondharmonica te horen dat niet uit Subterranean homesick blues komt. Ik herken het fragment wel - het is Dylan - maar kan er (nog) niet de vinger opleggen waar ik het fragment van ken.
Dat zou het wel zo'n beetje moeten zijn, ware het niet dat ik na het beluisteren van single op youtube ook de remix vond. Echter - en nou wordt het absurd - de remix zoals die te vinden is op youtube is niet identiek aan de remix zoals die op de single is geperst. Het meest opvallende verschil is de gitaar in de youtube-versie welke niet op de single-versie te horen is.
Voor de youtube-versie, zie hieronder.

Geen opmerkingen: