Dylan kort #693

Hieronder de setlist van 21 april & een stuk over de remix van Subterranean homesick blues [of moet ik zeggen remixen...]
En ineens stuit ik tijdens het afspeuren van het net op zeven jaar oud nieuws, zie hier.
En na het vinden van dit zeven jaar oude bericht, weigert Google verder iedere vorm van hulp bij het speuren naar meer links.
Enfin, die houd je dus nog tegoed.
Dan maar even over de kiosk waar ik vanmiddag een kwartiertje heb staan neuzen in tijdschriften. Het eerste dat ik tegenkwam was een of andere speciale editie van Rolling stone, iets van de 100 beste artiesten ooit, of zo. Op nummer 2 staat Dylan, één pagina tekst - van Robbie Robertson - en één pagina afbeelding, een schitterend getekend portret van Dylan. Elders in het blad nog een poster, een reproductie van een kaft van Rolling stone met een portret van Dylan. Lang staan twijfelen, maar ik vond het blad uiteindelijk toch wel veel te duur (iets van 15 euro), zeker omdat het mij alleen om Dylan gaat. Mocht je in meer muzikanten uit deze top 100 geïnteresseerd zijn, kan dit een leuke aanschaf zijn.
Ergens op het net las ik eerder deze week dat in het Brits tijdschrift GQ van mei een uitvoerig stuk over Dylan zou staan. De bewuste GQ gevonden. Daarin een zcht pagina's tellend artikel over Dylan, rijk geïllustreerd, maar geen nog onbekend fotomateriaal. De GQ heb ik gekocht, ik moet het stuk nog lezen. [voor de èchte verzamelaar: in de kiosk lag dit blad met 2 verschillende (non-Dylan) covers].
In de komende tijd zullen waarschijnlijk veel meer tijdschriften met artikelen over Dylan verschijnen. Mocht je wat tegenkomen, dan hoor ik het graag! Tips kunnen zowel bij de reacties geplaatst worden als naar tom_dylan@hotmail.com gestuurd worden.
Bij voorbaat dank voor de genomen moeite.
stop the press: Ik lees net op het net dat de Uncut van juni veel over Dylan zal bevatten. Op de website van Uncut heb ik hierover nog niks gevonden, dus of het allemaal klopt... De tijd zal het leren.

Geen opmerkingen: