biertje?

Het is warm, aangenaam warm kan ik wel zeggen. Af en toe vlucht ik even naar binnen & binnen vind ik een e-mail van Alja. Ze laat me weten dat in de aflevering van A'DAM-E.V.A. die gisteren is uitgezonden Dylan voorbij komt. Ik probeer de aflevering online te bekijken (www.adameva.nl), maar mijn browser vindt dat niet zo'n goed idee & besluit vast te slaan. Gelukkig is er die handige manier van televisie kijken - hoe heet het ook al weer, digitale televisie? interactieve televisie? - waarbij een aantal uitzendingen van de laatste paar dagen gewoon op de buis alsnog gekeken kunnen worden. Na even zoeken heb ik de aflevering van A'DAM-E.V.A. van gisteravond gevonden. Ik spoel snel door naar het bewuste stuk - waarom de gehele aflevering kijken van een serie die ik niet volg? - en zie een man papieren uit een archief achteroverdrukken terwijl Blowin' in the wind klinkt. En ik vraag mij af tijdens het kijken of de beslissing om Blowin' in the wind op de achtergrond te draaien is genomen voor of na de tenenkrommende berichtgeving over Dylans optredens in China waar hij geen Blowin' in the wind speelde. Het zal wel allemaal toeval zijn dat nu Blowin' in the wind te horen is in A'DAM-E.V.A. terwijl de kranten nog niet zo lang geleden bol stonden van de verontwaardiging. Het zal wel toeval zijn, al denk ik graag dat de makers van A'DAM-E.V.A. een bewuste keuze hebben gemaakt. Misschien moet ik toch maar naar deze serie gaan kijken.
Het is warm, aangenaam warm kan ik wel zeggen. Ik ben echter niet de gehele dag in de achtertuin geweest. In de ochtend eerst maar een rommelmarktje bezocht. Zoals voor sommige mensen in januari al vaststaat dat ze op tweede paasdag naar de woonboulevard gaan, zo staat voor mij vast dat ik naar de rommelmarkt ga. De rommelmarkt dus, vanochtend.
Ergens, maanden geleden, moet ik gelezen hebben of van iemand gehoord hebben dat Mart Smeets een boekje heeft geschreven met de titel Sterren & in dat boekje moet Smeets ook iets over Dylan hebben geschreven. Wanneer ik zo iets hoor of lees, blijft dat in mijn achterhoofd kleven, het is niet een boek waar ik gelijk de volle mep voor wil betalen. Ik kom het dan wel een keer ergens tegen voor een habbekrats. In mijn achterhoofd zit inmiddels een aardig lijstje van boeken & tijdschriften waar iets over Dylan in moet staan & vroeg of laat vind ik het dan wel. In het gevalletje Smeets vond ik het vroeg, namelijk vanochtend op die rommelmarkt. Prijs: 1 euro. Een mooie prijs.
Smeets' stukje over Dylan is ongeveer anderhalve bladzijde lang (kort) & gaat over de op het moment van schrijven net uitgekomen vijfde aflevering van The Bootleg series, je weet wel: Live 1975 met daarop opnamen van verschillende concerten van de The Rolling Thunder Revue. Natuurlijk is het lovenswaardig dat Smeets hier over schrijft & al helemaal omdat hij de loftrompet blaast over deze release. Het is alleen jammer dat het zo rot zijn pen uitkomt: Onlangs betaalde ik 30,99 euro om de cd The Rolling Thunder Revue aan te schaffen; een prachtige uitgave met twee cd's in een fraai hoesje, een boekwerkje om van te smullen en een extra cd'tje met drie extra nummers stammend uit de jaren '74 en '75. Mooi! Goede aankoop! Alleen, dat extraatje is geen cd'tje maar een dvd'tje & die drie extra nummers stammen alledrie uit 1975. Er is niks op deze release uit 1974, helemaal niks.
Enfin, Mart Smeets vertelt in zijn anderhalve bladzijde eigenlijk niks, behalve dat het een juweel is en een mooi monument van de rockmuziek is, enz. enz. Smeets is blij met zijn cd'tjes (+dvd'tje) & dat is prima. Hij is een bofkont dat hij die 30,99 euro aan de juiste release heeft uitgegeven.
Misschien moet ik vanavond die cd's ook maar weer eens draaien. Lezen in Smeets hoeft niet meer, wat ik wilde lezen, heb ik gelezen.
Het is warm, aangenaam warm kan ik wel zeggen. Het ideale weer om een biertje te drinken. Muziekje op de achtergrond. Mij kan niks meer gebeuren.

2 opmerkingen:

hans zei

Hee Tom,
BITW in de tv-serie Adam-Eva is wel een bewuste keuze van de scriptschrijvers denk ik. De man die de papieren frummelt is nl een projectontwikkelaar die klokkenluider wordt (How many roads can a man...). Met bewust dit nr op de voorgrond snap je als kijker dat hij het roer omgooit en een daad stelt.

Nanne zei

Precies. Dit was zeker een bewuste (en goede!) keuze. En kijk gerust de gehele aflevering eens. Je zit zo 'in het verhaal'.