Dylan kort #685

Met dank aan Paul (4x), BergMeiser en Peerke voor de recente reacties.
Bob Dylan speelt voor het eerst in Vietnam, zie hier. Een soortgelijk artikel, hier. Vele andere websites bevatten (min of meer) hetzelfde bericht met dezelfde foto's. Omdat ik niet het nut van de herhaling inzie, volsta ik met de twee voorgaande links. Een fotospecial van het concert in Vietnam (21 foto's), is hier te bekijken.
Bo Dylan in Taipei op BergMeisteR.
Bert Degraeve is blijkbaar Bob Dylan niet De Wereldmorgen, met dank aan Tommy voor de tip!
Een stukje over Jakob Dylan op Modern times. [Ik behoor in geen van beide kampen. De muziek van Jakob Dylan is wel goed, maar het kan mij niet bekoren.]
Cynthia zag / hoorde Dylan in China (en ook zij zeurt over het ontbreken van Blowin' in the wind en The Times they are a-changin' op de setlist. Ik bedoel, kom op zeg! Heb je de setlisten van de afgelopen jaren goed bekeken? Zo vreemd is het niet dat deze twee nummers niet op de setlist stonden. Dat Blowin' in the wind best door de censuur gekomen zou zijn, wordt wel bewezen door het feit dat een door de Chinese overheid gecontroleerd tv-station een filmpje liet zien met daarin een muzikant die op straat Blowin' in the wind speelde. Al dat gezeur over het ontbreken van Blowin' in the wind en vervolgens wijzen naar de censuur als boosdoener is klinkklare onzin.
Kortom, zo langzamerhand word ik strontchagrijnig van al het geneuzel over Dylans optredens in China. De hele berichtgeving is op onwetendheid gebaseerd. Natuurlijk kunnen we het hebben over of Dylan al dan niet in China had moeten optreden, maar dan wel d.m.v. steekhoudende argumenten.)
Op Salon in Sisyphus is het nog bonter, daar de verwondering dat Dylan Hurricane niet speelde. Natuurlijk door de censuur... Gemakshalve wordt even vergeten dat Dylan Hurricane voor het laatst speelde op 25 januari 1976, dat is ruim 35 jaar geleden!
Voor ik doordraaf over Dylan, China & censuur, vind ik gelukkig nog iets erg leuks op het net, het antwoord op de vraag Hoe zou een klassieke LP als Blood on the Tracks van Bob Dylan er als boek uitzien? Zie hier.

1 opmerking:

CultureEye zei

Ik ben het helemaal met je eens, Dylan was mischien in 62/63 een protestzanger maar is deze fase allang voorbij.Het is luiheid van de media dat ze 'Change my of way of thinking' niet (willen) opmerken

Men vraagt zich ook af waarom dylan zich niet uitspreekt tegen de activist die is opgesloten. Ik hoor toch ook andere artiesten hier niets overzeggen

Het zijn wel uitstekende setlisten, een mooie verdeling van liedjes uit zijn hele carriere. Ik wish i could be there