Mondharmonica - door Frits

De vader van een studiegenootje heeft een muziekwinkel-keten. Hij verkoopt muziekinstrumenten en bladmuziek. Een mooie plek dus voor iedereen die muziek maakt. Toen ik voor het tweede jaar een opdracht moest overdoen, heb ik de winkeleigenaar zelf gesproken, op aanraden van het meisje. Na het afstuderen heb ik altijd contact gehouden met het meisje van de winkel, tot de dag van vandaag.
Het meisje meldde vorige week dat de zaak een heus collector's item in de wacht had gesleept. Eén exemplaar van een Bob Dylan-gesigneerde mondharmonica. En of ik daar, als Dylan-fan, ook interesse in zou hebben. Uiteraard!, liet ik haar weten. Zo is het gekomen dat ik donderdag naar het meisje ben gegaan.
De mondharmonica stond al klaar, zoals afgesproken. Voor een paar tientjes mocht ik het hebbedingetje mee naar huis nemen. De mondharmonica ligt dan ook naast me, als een heus relikwie.
Een mooi apparaat. Wat opvalt is het oog, wat ook tijdens optredens van Dylan te zien is op het grote gordijn op de achtergrond. Op het deksel aan de binnenkant is een foto te zien uit de serie van Daniel Kramer, waar ook 'The bootleg series 1-3' mee is versierd. Met een watermerk-handtekening van de meester.
Die handtekening staat uiteraard ook op de mondharmonica, het oog staat op het harmonica-bakje.
Een leuke aanvulling op mijn Dylan-collectie. Dankzij het meisje met haar oplettendheid.

3 opmerkingen:

Gollem zei

Mazzelpik! Deze?
http://www.rockpalace.com/gfx_productcode/108085/2/Hohner-Bob-Dylan-Signature-Serie-C.jpg

tine_natje zei

Proficiat. Mooie aankoop. Echt een hebbedingetje, inderdaad.
Ga je er ook echt op spelen?

Frits zei

Denk het niet.