Dylan kort #1287

Bob Dylan & Al Schmidt in de studio (recente foto), zie hier.
"Desolation Row", Dylan klapt mee (Madrid 2018), zie hier.
De gitaar die geveild gaat worden: Je hebt vast al gezien in de afgelopen dagen, vette kopen boven artikelen op de websites van onder andere Rolling Stone en Guitar World: "Bob Dylan's 'Going Electric' Guitar Headed to Auction" en: "Fender Telecaster from Bob Dylan's 1966 'Electric' Tour Going Up for Auction". Bob Dylans gitaar die hij tijdens tournee 1966 bespeelde zal dus geveild worden, als ik de koppen mag geloven. Bij de artikelen staat de bewuste gitaar afgebeeld. (zie hier en hier)
Maar wacht even... Was Dylans gitaar tijdens deze tournee niet zwart? Die gitaar was zwart (zie hier) en de gitaar die geveild gaat worden is verre van zwart. En er zijn wel meer zaken die niet lijken te kloppen wanneer je de binnenkort te veilen gitaar vergelijkt met de gitaar die Bob Dylan op menig foto gemaakt tijdens tournee 1966 vast heeft.
De geveilde gitaar is van Robbie Robertson, zo blijkt als je de artikelen van Rolling Stone en Guitar World leest. De gitaar waar Bob Dylan op speelde tijdens tournee 1966 wordt niet geveild. Die gitaar is te wonderen in het Hard Rock Café in Kopenhagen, zie hier. Er zit een naar smaakje aan dit gitaar-verhaal. [met dank aan Rob]
Tsead Bruinja zingt Dylan, zie hier. Meer over Tsead Bruinja, zie hier. [met dank aan Alja]
Marilyn French - Her Mother's Daughter [met dank aan Alja]:VPRO Gids van vorige week [met dank aan Alja]:Geen opmerkingen: