Dagdroom

Dagdromen: iedereen heeft ze wel. De ene dagdroom nog mooier dan de ander. Maar ook: de ene dagdroom makkelijker te realiseren dan de andere droom.
En dan zijn er natuurlijk de dagdromen waarvan je aanneemt dat je de enige bent die dit droomt, dat een realisatie van de droom onmogelijk is. Zoals de dagdroom waarin Bob Dylan de Nobelprijs voor de Literatuur krijgt.
Die dagdroom bestaat al enkele jaren en gek genoeg bleek vanmiddag rond 1 uur dat ook die droom waarheid kan worden.
De Nobelprijs voor de Literatuur 2016 is toegekend aan Bob Dylan "for having created new poetic expressions within the great American song tradition".
De glimlach zal vandaag niet meer van mijn gezicht verdwijnen.7 opmerkingen:

alja spaan zei

bij mij ook niet, te gek hoeveel mensen er reageren en feliciteren! fantastisch, nu eindelijk!

hans altena zei

ik drink er op: gerechtigheid, welke dichter heeft zoveel invloed gehad? de literatuur gebracht op plaatsen waar die nog nooit geweest was? en de traditie van orale poëzie nieuw leven ingeblazen?

Anoniem zei

Het begint inmiddels een indrukwekkende erelijst te worden. Wie heeft er zowel de Pulitzerprijs, de Nobelprijs voor Literatuur, een Academy Award als ook meerdere Grammy Awards gewonnen? It can only be one man, the transcendent Bob Dylan! Mooi en verdiend! M&A

Sam Vertongen zei

Dat was een aangename verrassing deze middag. Aangezien ik de nobelprijs voor literatuur erg interessant vind en het ogenblik van de toekenning samenviel met mijn middagpauze besloot ik maar om naar de livestream te kijken. Toen in hoorde dat de nobelprijs dit jaar toegekend zou worden aan Bob Dylan werd ik wel erg euforisch. Zo euforisch dat ik mijn vreugdekreet niet kon inhouden. Mijn medestudenten keken wel eens vreemd op.

Ronald zei

Wat een geweldig nieuws! En zo terecht.

Jochen zei

"Goed nieuws jongens," zei ik vanmiddag tegen m'n Vwo6-klas, "Bob Dylan heeft de Nobelprijs gewonnen."
"Wie?"
En zo nam de les een een geheel andere wending. Maar leerzaam was het wel, haha.

Anoniem zei

Deze middag om 12u50 eventjes naar nobelprize.com gesurft.(ik had zo een voorgevoel dat het dit jaar wel eens voor Dylan zou kunnen zijn. En wie schetst mijn verbazing toen om iets na één een dame "de heilige naam" uitsprak. Ik kan het nog altijd niet geloven maar hij heeft de nobelprijs zeker verdient.